Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Викладачі херсонського вишу відвідали університет у Кракові

Про це повідомили  на сайті Херсонського Національного Технічного університету.

З 6 по 10 березня 2023 р. у м. Краків в найбільшому і найпрестижнішому у Польщі університеті – Ягеллонському – з навчальним візитом перебувала делегація Херсонського національного технічного університету у складі проректора з навчальної роботи д.т.н. професора Володимира Шерстюка, начальника навчального відділу к.т.н. доцента Ірини Погребняк та завідувачки кафедри Фінансів, обліку та оподаткування д.е.н. професорки Лариси Сідельникової.
Візит здійснювався в рамках міжнародного проєкту 609995-EPP-1-2019-1-PL-EPPKA2-CBHE-SP за програмою Erasmus+ «Qualifications recognition support for Ukrainian universities», де Херсонський національний технічний університет є одним з учасників консорціуму, разом з іншими університетами України – Національного університету «Одеська морська академія», Сумського державного університету, Національного лісотехнічного університету, Маріупольського державного університету та Федерацією роботодавців України.
Зарубіжними партнерами консорціуму є Ягеллонський університет (Польща), Варшавська школа економіки (Польща), Політехнічний інститут у Коімбрі (Португалія), Університет Коледж Корк (Ірландія) Талліннська вища технічна школа (Естонія) та Естонське національне агентство кваліфікацій.
Організатором навчального візиту був координатор проекту – Марек Франкович (Ягеллонський університете), його колеги з офісу наукових проєктів, центру академічної підтримки та центру кар’єри Ягеллонського університету.
Польському досвіду академічного визнання кваліфікацій навчали представниці Варшавської школи економіки Ізабелла Букович та Катаржина Травінска-Конадор. До цього заходу також долучилися керівниця Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлана Шитікова та представник Міністерства освіти та науки України Сергій Шкабко.
Наша делегація ознайомилась з польською системою присвоєння і визнання академічних та професійних кваліфікацій.
Дуже корисною стало знайомство з організацією діяльності сервісних структурних підрозділів Ягелонського університету – центру підтримки студентів, центру академічної підтримки, центру кар’єри, центру підтримки проєктів.
З іншими українськими партнерами обговорили можливості реалізації таких чудових практик з врахуванням польського досвіду в Україні.
Сподіваємося, що навчальний візит сприятиме подальшому успішному розвитку співробітництва як із зарубіжними колегами, так і з колегами з українських університетів.

 

Возможно, это изображение 14 человек
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН