Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники Тавричанської ОТГ завітали на фестиваль ініціатив

Вчора представники Тавричанської ОТГ на чолі з сільським головою Гречкою Ю.А. завітали до Асканії-Нова для презентації нових ідей та обміну досвідом.

Громади – партнери Програми DOBRE представляли реалізовані проекти, запроваджені ініціативи та механізми участі в рамках проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні» програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Про це повідомив у своєму дописі на Facebook Олексій Коновалов. Він поділився враженнями від участі Тавричанської ОТГ у заході:

“Фестиваль організовував ГО “Громадський центр “Нова генерація”с з селищною радою Асканії-Нової. У події брали участь представники місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, молодіжних рад та ініціативних груп, громадські організації, що працюють на місцях.
Спеціальні гості фестивалю − Марат Кюрчевський, керівник проектів з децентралізації, розвитку місцевого самоврядування та розвитку парламенту Агентства США з міжнарордного розвитку USAID; Беррі Рід, директор програми USAID DOBRE; Юрій Гусєв, голова Херсонської обласної державної адміністрації.

У програмі фестивалю було:

Ярмарок об’єднаних громад, де кожна з громад-партнерів програми DOBRE знайомила з проектами, що втілюються в громаді силами органів місцевого самоврядування, громадських організації, молоддю та ініціативними групами.

Дискусійна панель з головами ОТГ, де голови громад розповідали про головні позитивні зміни у громадах, залучення громадян до розвитку громади й труднощами, які зустрічаються на шляху розвитку ОТГ.

Нагородження громад, які брали участь в конкурсі “Громада участі”

Пікнік ідей – краудфандинговий майданчик, який продемонстрував сучасний формат залучення коштів на підтримку ідей/ініціатив/проектів через колективне фінансування.

Жива бібліотека для молоді з Беррі Рідом, керівником програми DOBRE, Юрієм Гусєвим, головою Херсонської обласної державної адміністрації та Наталкою Чермошенцевою, експерткою з питань гендерної політики.

Майстер-класи від громад – створення медіа-продуктів, навички участі у бюджетному процесі, розвиток волонтерства, гра “Світ громад”.

Ми із задоволенням представили наші окремі проекти: обмін молоддю Литва-Україна, термоізоляція школи, “Лавка примирення” Молодіжної ради. Гості мали змогу ознайомитися з інформацією про Тавричанську ОТГ, спробувати сири та хліб Мар’янівського виробницва, а також смачний житній хліб із зернами коноплі, який усім швидко підіймав настрій”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН