Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Протягом 2021 року до загального фонду місцевих бюджетів Херсонщини надійшло більше 6,5 млрд грн. податків та зборів

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Херсонської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Ігор Колихаєв на засіданні АМУ: «Темп розвитку напряму залежить від державної підтримки нашого регіону».

Податки, акцизи, плата за землю – про це та багато іншого сьогодні йшлося на засіданні Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України (АМУ). Відкрив його вітальним словом Херсонський міський голова Ігор Колихаєв. Зареєструвалися на зібранні АМУ 42 учасники, серед яких і Оксана Продан – радниця голови Асоціації міст України, Київського міського голови Віталія Кличка, ексдепутатка Верховної Ради двох скликань.

Протягом 2021 року до загального фонду місцевих бюджетів нашої області надійшло більше 6,5 млрд грн податків та зборів, що на 17,8% більше, ніж у 2020 році, повідомив присутнім Ігор Колихаєв. Взагалі вісімнадцять бюджетів місцевого самоврядування перевищили середньобласний показник надходжень податків та зборів.

Після промови пані Оксани про питання бюджетних умов для місцевого самоврядування в 2022 році та позиції АМУ і цій сфері, присутні мали можливість розгорнути дискусію щодо шляхів вирішення нагальних проблем «на місцях». Пані Продан погодилася з думкою, що Києву важко оперативно реагувати на проблеми регіонів, якщо їх чітко, а подекуди й навіть настирливо, не озвучувати керівництву.

Херсонський міський голова Ігор Колихаєв наголосив на необхідності постійного контакту між головами міст України та безпосередньо Урядом, керівництвом країни.

«Ми в обласному центрі наразі запускаємо низку дуже важливих для міста та області проєктів, і нам вкрай необхідна підтримка держави, урядових програм розвитку тощо. Темп розвитку напряму залежить від державної підтримки нашого регіону. Тим більше ми маємо працювати єдиним незламним механізмом тут, на своїй землі», – сказав Колихаєв. Також на засіданні підняли й теми реалізації гуманітарної політики в Херсонській області – медичної, освітньої реформ тощо».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН