Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Роботодавці Херсонщини спрямували до зведеного бюджету 3,7 мільярда гривень ПДФО

За 10 місяців 2020 року працедавці Херсонщини перерахували до бюджетів усіх рівнів 3684 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 277 млн гривень або на 8 відсотків перевищує минулорічний показник. Податок на доходи фізичних осіб є лідером у наповненні зведеного бюджету та складає 49 відсотків у загальних надходженнях.

Місцеві скарбниці нашої області отримали 75 відсотків від зібраного податку, який є основним джерелом надходження бюджетів Херсонщини. А це – 2749 млн гривень для бюджетів херсонських громад. Окрім того, понад чверть сплаченого податку на доходи фізичних осіб, а саме 935 млн гривень спрямовано до державного бюджету.

Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим, системна виплата офіційної заробітної плати роботодавцями області якісно впливає на надходження з податку на доходи фізичних осіб. Завдяки відповідальності значної частини херсонських працедавців бюджети усіх рівнів, і в першу чергу територіальні громади, отримують найбільшу частку податкових надходжень для розвитку власної соціально-економічної сфери.

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН