Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні розробляють Стратегію розвитку громади міста

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку директора Департаменту економіки та інвестицій Херсонської міської ради Ірини Ніколаєвої. У повідомленні йдеться про наступне:

«Зустріч з представниками USAID наблизила нас до фінального етапу розробки Стратегії розвитку Херсонської міської територіальної громади до 2030 року!

Фахівці ГО «Український центр соціального проєктування» презентували результати двох важливих досліджень, які проводилися в рамках Проєкту DG East USAID «Демократичне врядування у східній Україні»:

-ідентичності громади

-опитування щодо стратегії розвитку

Чому важливо досліджувати ідентичності? Це можливість відкриття для себе місця, де ти живеш, і розуміння себе. Зараз перед нами є величезний спектр можливостей і візій майбутнього, але ми не вміємо цим користуватися. Починаємо вчитися.

За даними дослідження, в Херсоні якраз немає ідентичності: люди, спільноти і старостати, що входять до громади, розрізнені. Без появи й утвердження нової позитивної ідентичності територіальної громади як єдиного соціального організму, зацікавленого та спроможного взяти відповідальність за власний розвиток, всі зусилля ззовні будуть малоефективними та недостатніми.

Цікавими стали й результатам опитування, проведеного в рамках розробки Стратегії. Ми передивилися та проаналізували всі сильні та слабкі сторони міста. В опитуванні взяли участь

-понад 600 місцевих експертів – через анкетування, фокус-групи,

-а також респондентів на вулиці,

-були залучені люди, які живуть не тільки в Херсоні, а й у старостатах.

Дослідження стосувалося оцінки потреб, сприйняття і поглядів місцевого населення щодо перспектив громади.

Загалом ми сформували драфт Стратегії, яка буде оприлюднена у квітні 2022 року. Сьогоднішні презентації невдовзі будуть висвітлені на сайті міської ради, на сторінці Департаменту економіки та інвестицій, на моїй особистій сторінці.

Долучайтеся до обговорення цього звіту, надавайте власні пропозиції – те той важливий вклад у спільну справу кожного з нас».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН