Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські творчі підприємці прибули до Естонії (фото)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Херсонської торгово-промислової палати. У повідомленні йдеться про наступне:

«Делегація творчих підприємців Херсонщини вперше приїхала до Естонії – дізнатися, як в цій країні працюють креативні галузі, розказати про себе, завести ділові знайомства, отримати новий досвід та натхнення.

Це Виктория Березина (Арт-фестиваль «Міцелій), Aleksandra Kniga (KNIGA art studio), Костянтин Толстоп’ят (IT-компанія InStandart), Олег Головко (Видавничий дім “Гельветика”). Різні сфери і ділові інтереси, але спільне бажання відкривати нове, переймати й ділитися досвідом, розширювати власні горизонти, співпрацювати і творити.

Візит проходить в рамках проєкту підтримки українських креативних бізнесів UArt’n’Business, який реалізує Херсонська ТПП в партнерстві з Тартуським Центром креативних індустрій (Tartu Loomemajanduskeskus) за фінансової підтримки МЗС Естонії Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia (Програма розвитку співробітництва та гуманітарної допомоги).

Першим місцем призначення став Таллінн, а саме – творче містечко Теллісківі, розташоване у колишньому промисловому кварталі. Наразі це найбільший центр креативного підприємництва в Естонії. Тут є галереї, крамнички, арт-простори, своя театральна сцена, різноманітні творчі підприємства, кафе і ресторани.

Вдалий приклад того, як приватна ініціатива перетворила занепалу промзону на справжню оазу творчості і культурний центр, завдяки чому «ожив» і став привабливим для роботи та дозвілля і весь прилеглий район.

В Теллісківі делегація зустрілася з Тійю Аллікмяе, керівником з комунікацій некомерційної організації Loov Eesti, кластеру «Креативна Естонія». Кластер сприяє формуванню галузевої політики, проводить навчання і тренінги, ділиться інформацією про тренди й новини в креативних сферах, а ще працює як бізнес-інкубатор – допомагаючи підприємцям-початківцям зробити з творчої ідеї життєздатну бізнес-пропозицію.

Українська делегація обговорила можливості співпраці з кластером, після чого пройшлася по містечку Теллісківі, аби на власні очі побачити, як працює креативний центр».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН