Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський виробник олії презентував продукцію на міжнародному бізнес-форумі

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Херсонської торгово-промислової палати. У повідомленні йдеться про наступне:

«Херсонська ТПП стала учасником онлайн бізнес-форуму Україна-Шрі-Ланка, який відбувся в Торгово-промисловій палаті України.

До заходу долучилися і члени Палати. Група компаній Kaissaoil – крупний виробник соняшникової олії півдня України, презентувала свою продукції потенційним партнерам.

Захід відбувся 20 січня 2022 року за участі українських і шрі-ланкійських дипломатичних установ, керівництва ТПП обох країн, ділових кіл України та Шрі-Ланки.

Україна та Шрі-Ланка мають значний потенціал можливостей у багатьох галузях. За підсумками 2021 року обсяг двосторонньої торгівлі товарами сягнув 70 млн доларів США.

Основними експортними товарами України є чорна металургія, сільськогосподарська продукція, рослинні олії, гумові вироби, гума та пластмаси. Основними товарами імпорту зі Шрі-Ланки в Україну залишаються чай та свіжі тропічні фрукти (ананаси, маракуйя, манго).

Економічне співробітництво між Україною та Шрі-Ланкою зростає, але ще є великий нереалізований ресурс. Наразі, туризм стає одним із найперспективніших сфер кооперації для двох країн. Починаючи з 2021 р. уряд Шрі-Ланки скасував візовий збір для громадян України, також налагоджено пряме авіасполучення».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН