Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські підприємці співпрацюють з Тунісом

«Посольство України в Тунісі (Ambassade d’Ukraine en Tunisie/سفارة أوكرانيا في تونس) в партнерстві з Херсонською ТПП ознайомило провідні компанії Херсонщини та торгово-промислові палати з інших регіонів України з особливостями виходу на ринки Тунісу. Ключовим спікером онлайн-презентації переваг цієї країни в якості торгівельного партнера став Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Туніс Volodymyr Khomanets .

Туніс – арабська країна на півночі Африки, з потужною економікою, географічно близька до Європи (зокрема Італії). Понад 70% зовнішньої торгівлі Тунісу припадає на країни ЄС, чому сприяє Угода про Зону вільної торгівлі. Водночас в Тунісі розуміють потребу диверсифікації ринків для забезпечення сталого розвитку країни.

Для України Туніс – ринок дуже перспективний, тим більше з огляду на його можливу роль у просуванні українських товарів на ринки континенту після повноцінного запуску Африканської континентальної зони вільної торгівлі. Вже у 2022 році Уряди України і Тунісу розпочнуть переговори щодо укладення двосторонньої Угоди про вільну торгівлю.

Факти про Туніс:

-1-й світовий експортер фініків, 2-й африканський виробник автомобільних компонентів, 2-й експортер органічної продукції в Африці, 2-й світовий виробник оливкової олії.

-Більшість промислових компаній Тунісу вже пройшла міжнародний стандарт ISO. Наразі запроваджується стандарт екологічного контролю ISO 14000.

-Практично будь-яка промислова чи харчова продукція України може бути представлена на ринку Тунісу. Втім, Туніс має потребу в імпорті вантажної та спеціальної автомобільної техніки.

-Обсяги українського товарного експорту до цієї країни значно перевищують обсяги імпорту (у 2020 р. – 414.8 млн дол. США проти 12.9 млн дол. США).

Як зазначив Посол України Володимир Хоманець, Туніс зокрема і Африка в цілому – цікавий зростаючий ринок, куди варто виходити і де можна успішно й безпечно працювати. Посольство знає всі нюанси встановлення співпраці з місцевим бізнесом і готове всіляко сприяти українським підприємцям.

Пан Посол наполегливо радить бізнесу користуватися можливостями економічної дипломатії, допомогою дипустанов щодо виведення і просування продукції на ринках Африки, перевірки надійності потенційних партнерів тощо.

Дізнатися докладніше про співпрацю з Тунісом, а також отримати презентацію можна у Центрі міжнародного співробітництва Херсонської ТПП за тел.: +38 (0552) 325238, info@tpp.ks.ua, export@tpp.ks.ua.», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Херсонської торгово-промислової палати.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН