Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пілотний у концепції «Нової української школи» освітній заклад Нової Каховки втретє прийняв першачків

 З 2017 року Новокаховська загальноосвітня школа №3 є експериментальним закладом із впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти. Вона стала однією з чотирьох пілотних освітніх закладів в Херсонській області. Цьогоріч школа відкрила додатковий кабінет, щоб прийняти три перших класи. Найбільшою проблемою на початку роботи за концепцією «Нової української школи» було кадрове питання. 

«На самому початку реформування від вчителів вимагається оптимізм і натхнення. У нашому колективі працюють педагоги за покликанням, а не через матеріальні вигоди. Вчителям початкових класів було важко, але все компенсувалось тим, що батьки були задоволені, а діти з радістю йшли до школи і відчували себе щасливими. Я це вже бачу по третіх пілотних класах. За їхнім прикладом працювали вчителі других класів і перших класів. Ми стикались з певними труднощами, але ми співпрацюємо з Херсонською академією неперервної освіти, з Міносвіти, на зв’язку зі Скадовською гімназією, школами №27 м. Херсона та у селі Чорнобаївці, які теж пілотували нову концепцію. І разом знаходили рішення у будь-яких питаннях», – розповіла директорка Новокаховської загальноосвітньої школи №3 Ірина Дубас. 

Ірина Петрівна протягом 30 років працює у школі і з них 15 років очолює колектив. Вважає, що творчі вчителі впорались з пілотним проєктом, бо їхні початківці почувають себе щасливими у стінах рідної школи.  

Нині заклад є перевантаженим: розрахований на 400 учнів, приймає щодня 575. Цього року відкритий новий перший клас за кошти міського бюджету. За підтримки міської влади у шкільному приміщенні відремонтований дах, замінені вікна, комунікації та встановлена пожежна сигналізація. 18 жовтня колектив відзначатиме 65 років заснування навчального закладу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН