Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як працюють в Новій Каховці сімейні лікарі в умовах пандемії (відео)

Декілька тижнів сімейні лікарі первинної медико-санітарної допомоги Нової Каховки працюють в посиленому режимі. Медичний персонал забезпечений всім необхідним для прийому пацієнтів, яких іде на прийом цілий потік. Генеральний директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міста Нова Каховка Олена Ходорковська розповіла: «Наші сімейні лікарі забезпечені в повному обсязі усіма захисними засобами, комп’ютерною технікою обладнані всі кабінети, всі сімейні лікарі мають індивідуальний комп’ютер, забезпечені медичними сестрами. Є проблема в тому, що на сьогодні дуже велика навантаженість на кожного лікаря через вакцинацію. Крім того, що лікарі приймають хворих, вони ще приймають людей, які прийшли на вакцинацію. Дуже велика вдячність колективу, який витримує це навантаження».

Первинка Нової Каховки забезпечена медичними кадрами. Долучилася і молодь. Медичний директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міста Нова Каховка Зоріна Зінченко: «Молодь йде та працює. Також працює наша стара гвардія, яка не здається».

Аби вберегтися від ковіду, лікарі наполегливо радять зробити щеплення.

«Головне багатство — це здоров’я. На сьогоднішній день є дуже дієвий спосіб здоров’я підтримувати і зберегти — це вакцинація. Це дійсно велика перевага, що ми маємо вакцини та доступ до них. Ми раді, коли приходять люди. Ми виїжджаємо в організації, якщо вони просять. Свідомість до вакцинальної кампанії змінилася, тому це дуже радує. Хочеться, щоб люди були здоровими»,- підкреслила Зоріна Зінченко.

Місцева влада робить все можливе, аби матеріально-технічна база та умови лікарів покращувались.

Новокаховський міський голова, голова Новокаховської територіальної громади Володимир Коваленко прокоментував:
«Наша міська лікарня приймає людей з колишніх дев’яти районів Херсонської області. . Навесні було затишшя, обходилися розмірами інфекційного дорослого відділення. А останні 3-4 місяці ми повністю змушені були переглянути цю ситуацію і додатково ще чотири відділення задіяли в систему лікування ковідних хворих: кардіореанімація , лор-відділення, відділення урології і неврологічне відділення. Кожне з них, звісно ж, не має припиняти свою роботу. Ми перевели ці відділення в лікарняний комплекс в мікрорайоні Сокіл. Вдячний лікарям за роботу, за їх служіння професії».

Марина Азізова

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН