Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Електротехнічний ліцей у Новій Каховці зустрічає абітурієнтів новими можливостями навчання і практики

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей вже майже століття готує робочі руки для економіки.

Електрогазозварювальники, рихтувальники кузовів, електромонтери і токарі, що виходять зі стін ліцею, мають можливість розпочати власну справу у невеликих містечках, селищах і селах Херсонщини, або ж працювати за наймом з гідною оплатою праці. Перераховані спеціальності є найбільш затребуваними серед абітурієнтів цьогоріч, як і в останні роки. Користується популярністю і такий фах, як тістороби.

«Вступна кампанія у розпалі. Торік ми прийняли 140 учнів до себе на перший курс. Нині теж їдуть діти з Каховського, Бериславського, Чаплинського, Іванівського, Новотроїцького районів. У нас все підготовлено для першокурсників – зроблені ремонти у приміщенні ліцею, гуртожитку, підготовлені майстерні для початку нового навчального року, спортивні майданчики. Учні забезпечуються стипендією на весь час навчання. Значно зміцнилась матеріально-технічна база ліцею. Крім навчальних аудиторій, ми маємо всі профільні майстерні і щойно відкритий навчально-практичний центр електротехнічних та зварювальних технологій», – розповіла директор закладу профтехосвіти Олександра Карпенкова.

У березні 2019 року навчально-практичний центр був відкритий у ліцеї. Устаткований за останнім словом техніки за кошти обласного бюджету. Учні відпрацьовують практичні навички безпосередньо під час навчання і набувають робітничих професій, яких потребує ринок праці в Україні.

Електротехнічний ліцей здійснює підготовку учнів на базі 9  класу за такими спеціальностями:

– Рихтувальник кузовiв. Електрогазозварник;

– Офіціант. Бармен;

– Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування;

– Електрогазозварник. Коваль ручного кування;

– Токар. Фрезерувальник;

– Продавець продовольчих та непродовольчих товарів;

– Тістороб.

Більше інформації – на офіційній сторінці Новокаховського професійного електротехнічного ліцею.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН