Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

600 тисяч гривень виділили з облбюджету на навчально-практичний центр у Новій Каховці

Центр відкрили у  Новокаховському електротехнічному ліцеї.

Майбутні енергетики та машинобудівники вчитимуться спеціальності не за плакатами і книжками 80-х років минулого століття, а на сучасному обладнанні. 600 тисяч гривень було виділено з бюджету області на устаткування практичного центру в Новокаховському закладі професійно-технічної освіти. Ринок праці Херсонщини поповниться випускниками ліцею, які володіють технологіями XXІ століття і є конкурентоспроможними.

Електротехнічний ліцей був створений 94 роки тому у Херсоні як Школа фабрично-заводського навчання. Після утворення Нової Каховки був переведений у молоде промислове місто і почав готувати фахівців для місцевих підприємств.

«За 42 роки праці в ліцеї я дочекалась, що за нашими випускниками приходять працедавці, бо ринок праці потребує представників робітничих професій. І вперше за ці десятиліття нам виділені кошти для створення навчально-практичного центру. Це крок до освіти міжнародного рівня», – сказала директорка закладу Олександра Карпенкова.

Зі стін закладу вийшли 45 тисяч спеціалістів. Зараз ліцей готує токарів, фрезерувальників, електрогазозварників, електромонтерів, рихтувальників кузовів та ковалів.

«Я впевнений, що змінилась філософія відносин між виробничниками та закладами освіти, тому що не можна розірвати це коло: освіта – влада – підприємці. Якщо воно розірване, то фахівців не вистачатиме. Такі центри потрібно створювати, щоб спеціалісти виходили зі стін закладу з вміннями і навичками роботи з сучасним обладнанням і матеріалами», – впевнений Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

На базі центру будуть проходити й курси підвищення кваліфікації для представників енергетичних та машинобудівних професій.

«Ми намагаємось створити всі умови для підготовки сьогоднішніх ліцеїстів. Сьогодні у учнів є можливість навчатись на сучасному обладнанні, і по закінченні вони зможуть працювати у країні, маючи достойну заробітну плату. Нова Каховка має стати таким професійним хабом, який готуватиме молодих спеціалістів, котрі працюватимуть на благо Херсонщини і України», – сказав начальник Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської облдержадміністрації Євген Криницький.

Зараз у ліцеї навчаються 450 учнів, які здобувають професії для енергетичної та машинобудівної галузей. Готують у Новокаховському закладі освіти й майбутніх працівників сфери послуг: продавців, тісторобів, офіціантів та барменів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН