Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці відкрили третій навчально-практичний центр

Від школи фабрично-заводського навчання до ліцею – саме такий шлях пройшов за 94 роки один з найстаріших закладів професійно-технічної освіти Херсонщини – Новокаховський професійний електротехнічний ліцей. Заклад не лише зберіг напрацьований потенціал, а й продовжує розвиватися, вдосконалюючи та модернізуючи навчально-матеріальну базу для підготовки кваліфікованих робітників.

Про це йдеться на офіційному сайті Херсонської ОДА.

Путівку в життя у ліцеї отримують токарі, фрезерувальники, електрогазозварники, електромонтери, рихтувальники кузовів, ковалі, продавці, тістороби, офіціанти і бармени. За час існування навчальний заклад підготував більше 45 тисяч кваліфікованих робітників.

Тож, сьогодні, 27 березня, в стінах професійного ліцею відбулися урочистості з нагоди відкриття навчально-практичного центру електротехнічних та зварювальних технологій. Це вже третій центр, що відкривають у Новій Каховці, та 15-ий на  Херсонщині.

Привітав присутніх зі знаковою подією заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь.

«Така чудова нагода привітати вас на відкритті навчально-практичного центру. Це планомірна робота всієї команди облдержадміністрації, облради, місцевої влади – вже п’ятнадцять таких навчальних центрів відкрито в нашій області. І це не випадковість, а чітка стратегія Уряду, незважаючи на брак коштів. Ми розуміємо, що  тільки через освіту, зміцнення навчальної бази в нас будуть кваліфіковані високопрофесійні кадри робітничих професій. Серед присутніх є і роботодавці, саме для них ми намагаємось зробити механізм виховання людського капіталу. Роботодавець, в свою чергу, має запропонувати гідні умови праці та високу зарплатню, щоб у громадян України не було бажання їхати на заробітки закордон. Все це в комплексі дає нам віру в те, що ми рухаємось правильно. Державна та влада на місцях працює на перспективу. Звертаючись до роботодавців хочу сказати, що у ваших руках не менша доля відповідальності за майбутнє. Лише в синергії та комунікації ми зможемо винайти необхідні механізми, які б давали свої плоди, щоб талановита молодь залишалася в Україні, на Херсонщині, та  розбудовувала нашу державу», – наголосив Андрій Балонь.

На базі центру буде здійснюватися підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації робітників з професій електромонтер і електрогазозварник за новітніми виробничими технологіями із застосуванням сучасних матеріалів та обладнання.

Слід зазначити, що навчально-практичний центр створений за сприяння Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонської обласної ради, Департаменту освіти, науки та молоді у рамках реалізації проекту з модернізації підготовки кваліфікованих робітників.

Слова вітання колективу та учням ліцею висловив директор Департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації Євген Криницький: «Два роки тому я пообіцяв міському голові, що ми знайдемо можливість, щоб наші професійні навчальні заклади не тільки працювали, а ще були б конкурентоспроможні, і виховували професійні кадри. Звертаючись до роботодавців хотів би наголосити, що ми робимо все, щоб у вас не бракувало необхідних робітничих кадрів. До вас прохання забезпечувати їх робочими місцями та гідною зарплатнею. Сьогодні є змога побачити сучасне обладнання, яке допоможе підготувати професійні кадри, тому не потрібно шукати кращої долі закордоном. Ви потрібні своїй країні, Херсонщині. Нова Каховка стає професійним хабом, який працює на благо всієї області».

На облаштування центру сучасним обладнанням з обласного бюджету виділено 600 тисяч гривень. Центр надаватиме якісну підготовку робітничих кадрів відповідно до вимог сучасного виробництва.

З нагоди його відкриття, учні та викладачі навчального закладу підготували святковий концерт.

Після урочистої церемонії перерізання стрічки присутніх запросили на оглядову екскурсію навчального закладу та новоствореного центру.

Online Нова Каховка

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН