Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині продовжують розповсюджувати фейки про кандидатів у депутати

Залишилось зовсім трохи часу до вирішальної дати – 21 липня, а у деяких аутсайдерів передвиборчих перегонів здають нерви. Вони вже не можуть підвищити свою популярність серед мешканців Херсонщини, тому всілякими засобами намагаються хоча б трохи зменшити високі рейтингові показники лідерів народних уподобань. У хід, зазвичай, йдуть брудні технології – відверта брехня, розповсюдження недостовірної інформації, створення фейкових сторінок у соцмережах та багато інших способів.

Звісно, кандидат, який упевнений у власних силах і у підтримці народу не буде особливо перейматись через дрібні та недолугі плітки. Та коли мова йде про справу до якої свого часу долучились тисячі земляків, коли стосується багатьох, то мовчати не можна. Правда має бути відома всім і це єдине за що варто дійсно боротись – за правду.

В останні тижні ведення передвиборчої кампанії по селах та містах, що входять до 184 виборчого округу стала поширюватись дивна інформація – за нові адресні таблички доведеться додатково платити якийсь «податок». І весь ниций цинізм подібної заяви полягає у тому, що його розповсюджують від імені фонду кандидата.

Ситуація потребує просто невідкладного і детального роз’яснення. Лише геть ледача людина, яка не цікавиться ні долею країни, ні перспективами розвитку власного населеного пункту не знає, що протягом майже двох років Благодійний Фонд Ігоря Колихаєва провадив у 7 районах Херсонщини потужну роботу з благоустрою населених пунктів. Серед безлічі реалізованих програм була й одна досить цікава та вкрай потрібна – заміна адресних табличок на будинках.

Місцеві бюджети самотужки не могли вирішити це питання. Адже мова йшла про виготовлення тисяч табличок з новими назвами вулиць (Закон про декомунізацію все ж таки діє). Тож Благодійний Фонд Ігоря Колихаєва вирішив допомогти розв’язати цю проблему. Тисячі волонтерів ходили з двору у двір і питались згоди господарів на заміну табличок. Люди, розуміючи необхідність, погоджувались. Адресні указники було виготовлено і встановлено. І ось нині ширяться чутки, що за це доведеться сплатити якийсь незрозумілий податок.

Ці недолугі плітки геть не відповідають дійсності – жодної плати за таблички не передбачалось і не передбачається. Вони вже встановлені і крапка. НІХТО з людей за це не платив і НЕ ПЛАТИТИМЕ.

Ну, мало хто які плітки поширює. Та все ж є не безпідставна підозра, що у цих неправдивих відомостей (як і у багатьох інших) є конкретні автори. І вони доволі відомі. І так поводяться бо панікують, відчуваючи свою поразку. Не дивно, що нещодавно один з головних і можливих авторів розповсюдження фейків запропонував провести конкурс на звання найчорнішого піарника – «Скунс місяця». У даній ситуації виглядає точнісінько як у народних прислів’ях: «На палієві шапка горить» та «Найголосніше «Тримай розбійника!» волає сам розбійник».

Пан підозрюваний у фейсбуці закликав підтримати ініціативу і виявити найбільшого передвиборчого брехуна. Що ж, підтримуємо і номінуємо його самого – «Вітаємо, пане збрехамши». А правда варта того щоб за неї боротись, за нею жити і перемагати.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН