Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Михайло Опанащенко: Херсон повинен стати сучасним домом для молоді

Зупинення масової міграції молоді, створення сучасної інфраструктури, державна підтримка у вирішенні «житлового питання». Кандидат у народні депутати по 183-ому виборчому округу від опозиційної платформи «За життя» Михайло Опанащенко виклав своє бачення молодіжної політики.

Щоб повернути молодих талановитих до регіону, потрібно не відкривати нові заводи і фабрики, а провести повний upgrade виробництв. Тоді, вважає 42-річний підприємець, найкращі ІТ-шники будуть займатись переоснащенням українських підприємств і отримуватимуть достойні заплати.

«Виходять політики і говорять, що ми відновимо завод і повернемо туди молодь! Припиніть лякати молодих людей, перед очима яких є приклади батька, діда чи дядька, які все життя працювали на підприємстві і отримують мізерні пенсії. Ми повинні говорити про технологічне переоснащення виробництв, щоб комп’ютерник, який отримує за кордоном 2-3 тисячі доларів, зміг зайнятись автоматизацією процесів. Вони потрібні нам тут, щоб зробити виробництва конкурентними. Безперечно, існує реальний сектор економіки, і без будівельників, зварювальників, інженерів нам не обійтись. Але фактично все це працює разом. І тільки технологічне переоснащення поверне трудових мігрантів додому. Сучасні рішення на основі нових технологій – це рух вперед», – впевнений президент асоціації «Мости України» Михайло Опанащенко.

Не менш важливо створити комфортне середовище для молодих людей. Це і сучасні дороги, доступні соціальні об’єкти, розвинена інфраструктура. І, звичайно, можливість обзавестись власним житлом у молоді роки. Одним з програмних принципів кандидата у народні депутати є ініціювання і впровадження Програми безкоштовного кредитування житла для молодих родин.

«Ми – нове покоління. Ми розуміємо відповідальність за наше місто, за наших дітей і батьків, за те, щоб нинішнє і наступні покоління жителів області й міста залишались і рухали країну вперед. Ми розуміємо це і хочемо, щоб Херсон став сучасним домом для молоді!», – стверджує Михайло Опанащенко.

Молодий кандидат балотується по 183-ому виборчому округу від опозиційної платформи «За життя».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН