Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Голова Роздольненської ОТГ на Херсонщині поділився успішним досвідом з децентралізації у Новотроїцькому районі

Тільки людина, що прожила пліч-о-пліч з мешканцями села, займалась вирішенням насущних щоденних проблем життєдіяльності віддалених від центрів населених пунктів, може розуміти і бачити стратегію розвитку сільської місцевості.

Майже два роки тому молодий каховчанин Вегандз Мясникян вирішив балотуватись на посаду голови Роздольненської територіальної громади. Очолив новостворене об’єднання трьох сіл і почав розвивати територію. Жителі Роздольного, Чорноморівки і Вільної України Бериславського району відразу відчули плюси життя в ОТГ, бо нічні вулиці стали освітлюватись, дороги – ремонтуватись, відкрилось відділення пошти і пункт дільничного інспектора.

Рішення, куди спрямовувати кошти платників податків, приймались колегіально: через опитування місцевих жителів і спільну думку депутатів ради об’єднаної громади.

Наймолодший в Україні голова ОТГ вирішив йти у народні депутати по 185-ому виборчому округу як самовисуванець. Вегандз Мясникян впевнений, що в його силах змінити ситуацію не лише в окремо взятій ОТГ, а й взагалі – в окрузі й законодавчо підтримати жителів невеликих міст і сіл. Щоб донести свої думки й програму до людей, активно проводить зустрічі з громадами.

У Сиваському Новотроїцького району зібрались місцеві зустрічі на відкритий діалог з кандидатом у народні депутати.

«Я знаю проблеми села – вода, освітлення, дороги, повернення молоді, дитячі садочки. Якщо ці проблеми будуть вирішені на рівні держави, то села почнуть розвиватись. Зараз вони занепадають. І моя думка, яку, сподіваюсь, підтримають всі сільські голови: якщо місцеве самоврядування буде розвиватись, то і жителі міст і сіл це відчують», – прокоментував Вегандз Мясникян.

Одна з програмних цілей кандидата у народні депутати – повернення молоді на село. Вегандз Мясникян вважає, що це зробити можливо: фахівцям з дипломами про вищу освіту потрібно гарантувати безкоштовне або ж пільгове придбання житла і достойну заробітну плату. На рівні держави потрібно лобіювати встановлення розумних цін на ліки, енергоресурси, підвищення розміру пенсії.

«Люди не зневірились. У нас є багато спільних тем для обговорення. Вони мені близькі, і в мене є відповіді на запитання жителів. Тому я вирішив балотуватись до парламенту. Якщо люди мене підтримають, то зможу виконати свої програмні принципи. І як мажоритарник – залучати кошти на свій округ. В умовах жорсткого контролю, відповідальності й покарання за неефективне використання державних коштів, ми матимемо результат у своїх громадах», – розповів кандидат у народні депутати.

Жителі Сиваського запросили молодого політика до фермерського господарства. Після зустрічі кожен міг підійти зі своїм запитанням і поспілкуватись з відкритою до нових ідей молодою людиною.

Вегандз Мясникян балотується до Верховної Ради по 185-ому виборчому округу шляхом самовисування.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН