Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олександр Співаковський гідно представляє інтереси освітян та городян у Верховній Раді України, – Юрій Бардачов

Як і в кожній сфері життя, у науці й освіті є беззаперечні авторитети. До думки цього вченого дослухаються представники наукової еліти, він очолює раду ректорів Херсонської області, є беззмінним керівником національного технічного університету. Юрій Бардачов підтримав народного депутата Олександра Співаковського у його рішенні балотуватись на другий термін до парламенту.

«Олександр Володимирович більш, ніж ефективний народний депутат. Він представник нашої великої освітянської родини, колишній проректор, обраний ректор Херсонського державного університету, вчений, який знає систему освіти, як ніхто. Керує комітетом з питань науки і освіти Верховної Ради. Цим все сказано», – зазначив ректор ХНТУ.

Вступ за рейтинговими списками «обрізав» кількість бюджетних місць у херсонських вишах. Обраний ректор ХДУ Олександр Співаковський знає проблеми регіональної освіти з власного досвіду. З одного боку, зменшилось державне замовлення, з іншого – в області катастрофічно не вистачає вчителів математики, фізики, інших предметів, сімейних лікарів й інших спеціалістів у сільській місцевості. Народний депутат став ініціатором, розробником регіональної програми збереження людського капіталу.

«Олександр Співаковський по суті першим в Україні ввів у дію програму «Розвитку людського капіталу» за найнеобхіднішими для Херсонщини спеціальностями. І якщо ця ідея розповсюдиться на більше коло фахівців, ми будемо цьому дуже раді», – сказав Юрій Миколайович.

Протягом каденції Олександр Співаковський жив проблемами освітян. І не в останню чергу – умовами, в яких працюють викладачі і вчаться студенти. Через депутатське звернення мажоритарнику вдалось залучити 10 мільйонів гривень на ремонт опалювальної системи приміщень ХНТУ та на створення сучасних умов в ХДАУ. Відстоювати інтереси науковців, вчителів, студентів і учнів народний депутат готовий і у найближчі п’ять років. Олександр Співаковський йде до парламенту по 182-ому виборчому округу.

Прес-служба народного депутата Олександра Співаковського

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН