Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні пройшов випуск слухачів “Університету третього покоління”

У Херсоні протягом цього навчального року за парти сіли люди третього віку. 167 слухачів отримали сертифікати про закінчення «Університету третього покоління», відкритого при ХДУ. Для викладачів, яким студенти годяться якщо не в діти, то в онуки, це був абсолютно новий досвід. Студенти 55+ виявились відповідальними і дуже вдячними за увагу.

«Університет третього покоління» – для тих, в кого горять очі, хто прагне чимось займатись і чимось цікавитись, а не сидіти вдома або на лаві поблизу багатоповерхівки. Пані Галина Збарська захопилась ідеєю продовжити освіту, з жовтня по травень відвідувала курси англійської мови і комп’ютерної грамотності:

«Треба продовжувати навчатись. Якщо буде нагода, наступного року мрію вивчити ще іспанську».

Викладачі, які працюють волонтерами, самі набирались досвіду і нових знань від своїх студентів.

«Студенти були дуже активними на заняттях. Це був обмін досвідом, вони навіть мені щось підказували, бо деякі працювали за кордоном і розповідали про звичаї і традиції інших народів», – розповіла Ольга Смутченко, яка викладає курс англійської мови.

Гіпервідповідальність студентів третього віку відзначає викладач кафедри німецької та романської філології Оксана Ізмайлова:

«До занять і домашніх завдань ставились дуже серйозно. Якої б складності вони не були! Завжди телефонували, приходили на додаткові консультації. У нас був зворотній зв’язок».

Коли людина йде з роботи, якій присвятила все своє життя, то може впасти в депресію, вирішити, що настав кінець життя. Фахівці соціально-психологічної служби Херсонського держуніверситету допомогли у вирішенні психологічних проблем.
Історико-юридичний факультет запропонував свою освітню програму літнім студентам. Юридична клініка вишу надала консультації з правових питань.

«Керівник «Юридичної клініки» Юрій Васильович Алябов, викладачі факультету і я в тому числі надавали консультації з різних галузей права: трудового, соцзабезпечення, земельного, фінансового, цивільного, сімейного тощо. Наші заняття були корисними для них, навіть судячи з того, що студенти «Університету третього покоління» приходять за правовою допомогою у позаурочний час», – розповів декан історико-юридичного факультету Андрій Казанчан.

11 факультетів Херсонського держуніверситету пропонували своїм старшим студентам відправитись на екскурсію містом і дізнатись цікаві факти з історії, імена, пам’ятки архітектури; запрошували на різні майстер-класи, заняття з вокалу і хореографії; проводили лекції з дієтології та профілактики захворювань. Ніна Лук’янівна відвідувала курс оздоровчої гімнастики:

«За станом здоров’я не могла ходити до університету на всі заняття, але часто бувала на оздоровчій гімнастиці. Дізналась про фізичні вправи, які зміцнюють суглоби, м’язи спини. Дуже гарна ідея з університетом, прихожу сюди із задоволенням».

«Поки ти працюєш, спілкуєшся з людьми, робиш щось добре і корисне – ти живеш. Філософія нашого навчального закладу – «Університет третього покоління» буде продовжувати свою роботу. Для нас дуже важливо, щоб всі знали, що двері вищої школи відкриті для всіх», – підкреслив народний депутат України, обраний ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський.

У жовтні вища школа чекає на містян старшого віку, які хочуть продовжувати пізнавати світ, набувати нових знань і навичок, розвивати свої творчі здібності.

Прес-служба народного депутата Олександра Співаковського

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН