Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Високопільському районі фіскали провели «Податковий день»

Насиченим подіями та інформаційними заходами стала навчально –  просвітницька акція «Податковий день району» для представників органів місцевого самоврядування та платників податків Високопільського району, яка відбулася вчора на базі Високопільської державної податкової інспекції Бериславського управління Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

     У форматі принципової та ділової розмови відбулася зустріч начальника фіскальної служби області Ігоря Клима із керівниками органів місцевого самоврядування району за «круглим столом». Керівник відомства акцентував, що місцеві громади стали спроможними перебрати на себе більшість повноважень та мають належним чином використовувати фінансові ресурси, нести відповідальність за свої дії чи бездіяльність перед громадами та державою. Внесок платників податків Високопільського району у наповнення зведеного бюджету за 5 місяців 2019 року склав 28,5 млн. грн. або 0,9 відс. від загальних надходжень. До місцевих громад району надійшло 10 млн. грн. податку на доходи з фізичних осіб, 2,5 млн. грн. єдиного податку та 3,1 млн. грн. плати за землю, які залишаються основними джерелами наповнення місцевих бюджетів..

       Під час заходу податківці на практичних прикладах детально розкрили сільським головам резерви фінансової спроможності місцевих громад для активного залучення платників до сплати місцевих податків та зборів. А саме: плати за землю, доходів від надання в аренду земельних паїв та легалізації доходів та трудової зайнятості в кожній сільській раді. Також, на конкретних порушеннях розпорядників бюджетними коштами застерегли від можливих стосунків із платниками податків, які маніпулюють державними коштами, вдаються до сумнівних фінансово-майнових операцій та застосовують тіньові схеми для розкрадання грошей громад. Жваве обговорення викликало упорядкування нормативної грошової оцінки земель, яка суттєво впливає на рішення органів місцевого самоврядування під час визначення ставок по платі за землю. Не залишили без уваги питання сплати місцевих податків за місцем здійснення підприємницької діяльності, реєстрації РРО та наявності ліцензій для реалізації підакцизної групи товарів.

    Змістовними та цікавими стали ділові діалоги з представниками аграрного бізнесу Високопільського району з питань легалізації найманої праці та виплати офіційної заробітної плати відповідно вимог чинного законодавства під час проведення операції «Урожай» та сплати податків до місцевого бюджету.

     Завершенням податкового дня стало проведення кущового семінару для бухгалтерів та приватних підприємців з оглядом останніх змін в оподаткуванні діяльності суб’єктів господарювання. Учасники заходу отримали індивідуальні консультації та багато іншої корисної інформації.

 Фіскали області готові й надалі продовжити активну співпрацю із головами органів місцевого самоврядування по залученню всіх додаткових джерел доходів для підвищення фінансової спроможності місцевих громад на Херсонщині.

 

 

Прес-служба Головного управління 

ДФС у Херсонській області, Автономній

Республіці Крим та м. Севастополі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН