Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Джарилгачу у таборі родин воїнів АТО – новий комендант

Скадовськ – курортне місто у Джарилгацькій затоці. Одна з головних особливостей курорту – острів Джарилгач.

Відпочити від міської метушні та насолодитися дикою природою можна на найбільшому в Україні острові Джарилгач. Його площа 62 квадратних кілометри. Джарилгач – єдиний у Європі ненаселений острів. Це місце для любителів тиші та спілкування із природою. На суші можна побачити диких кабанів, а у воді –  крабів та дельфінів. Добратися до цього унікального куточка у відкритому морі можна теплоходом.

Відпочивати сюди їдуть туристи з різних областей України та з-за кордону.

«Встановлені переодягальні, туалети, шезлонги, навіси, бунгало для того, аби туристам було зручно відпочивати на «Українських Мальдівах», як називають Джарилгач. Сезон триває до кінця вересня, але вже наприкінці серпня основна частина відпочивальників від’їжджає. Джарилгач знають і приїздять сюди не лише з усієї України», – коментує Євген Акулович директор ТОВ «СКАДОВСЬК-МАРИНА».

Головна пам’ятка острова Джарилгач – маяк, зведений на початку 20 століття. Його технічне оснащення та металевий корпус виготовлено в Парижі за кошти Сергія Скадовського. За однією з версій ажурний металевий каркас та необхідні пристрої маяка були спроектовані французьким архітектором, автором символу Парижу – Олександром Гюставом Ейфелем. Острів, оточений морем, пляжі з білим піском, щодня можна спостерігати за дельфінами. Поблизу маяка б’є і джерельна вода.

Як розповідають старожили Скадовська, вона не псується протягом місяців у пляшках і зберігає чистий смак. Незрівняна природа і комфортний клімат привабили організаторів кемпінгу для учасників АТО.

Вже два роки на території острову функціонує табір для військових та їх родин, в якому віддбулась зміна коменданта і пройшли численні перевірки. Про пише на своїй сторінці у ФБ Олександр Діордієв, волонтер.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН