Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для порятунку херсонської студентки ректор гроші віддав

Мріяла вивчитися, аби допомагати людям. Але тепер сама потребує допомоги. Студентка медичного факультету Херсонського державного університету Даша Васильєва (Липай) тільки чотири місяці тому народила чарівну дівчинку. Маля прийшло в цей світ цілком здоровим, але страшна звістка вразила його мати. У Даші виявили інвазивну карциному молочної залози (онкологічне захворювання).

Всі, хто знає і любить студентку, зараз терміново збирають кошти для неї. І першим до цього підключився народний депутат України Олександр Співаковський, обраний ректором Херсонського державного університету. Для лікування Даші він уже вніс шістдесят тисяч гривень – половину потрібної суми. І закликає всіх наслідувати його приклад.

«Разом можна подолати все. І я хочу, аби якомога більше людей дізналися про цю біду, приєднавшись до збору коштів. Нагадую: гроші на навчання та лікування НЕ ОПОДАТКОВУЮТЬСЯ! Тож давайте допомагати Даші разом. Адже дитина не буде щасливою без здорової мами», – говорить Олександр Співаковський.

Аби не було сумнівів стосовно переданих на лікування студентки грошей, парламентар вказав і їх походження. Як і кожному депутату Верховної Ради України, Олександр Співаковський нещодавно отримав кошти для здійснення повноважень народного депутата – по 35 тисяч гривень на місяць, з розрахунку на два місяці. Більшу їх частину він і віддав для порятунку хворої дівчини. Тепер деякі витрати Олександру Володимировичу доведеться відкласти, але він не шкодує: людське життя дорожче за будь-які гроші, вважає професор Співаковський.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

Голос України 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН