Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці в літньому таборі дітей розважають іграшками LEGO, вчать англійської та займаються фізкультурою

Цього року пришкільний табір відпочинку з денним перебуванням дітей “Веселка” 27 травня відкрив нову табірну зміну “Веселковий LEGO-ленд” Новокаховській школі №3. Протягом 14 днів на дітлахів чекає веселе та захоплююче життя засобами іграшок LEGO. Аби життя вихованців табору було по-справжньому інтенсивним та цікавим, поряд з LEGO впроваджимуться елементи STEM освіти, національно-патріотичного виховання, робота англомовної студії, екскурсійна діяльність, фізкультурно-оздоровча робота

. Перші два дні табору були організаційними: діти об’єднувалися у загони, придумали назви, речівки, девіз, створювали емблеми загонів, ескізи нового прапору табору “Веселка”, планували роботу в загонах. Так, “Веселковий LEGO-ленд” згуртував учнів у загони “ЛЕГО-дослідники”, “Винахідники”, “Діамант”, “LEGO – веселка” та “Dream team”.

29 червня, під час урочистого відкриття табірної зміни, до дітлахів завітали герої екологічного проекту “Zero Waste School”. Це був Роберт Zero, експерт з мінімілізації відходів, паучиха Поля, яка вправно сортує сміття, червяк Леонід, професіонал з компостування сміття, русалка Марина, володарка морів та океанів, вона закликає до світу без пластику і голуб Роберт, борець за повітря без диму. Герої презентували актуальність екологічної катастрофи у всьому світі і закликали дітей табору приєднатися до проекту “ZWS Nova Kakhovka” та навчитися сортувати сміття. Учасники проекту ZWS Крістіна Прозоровська, Настя Мисик та Діма Чайковський запропонували дітям свою допомогу у даному питання, залучивши дітей до активностей team-building (командоутворення). Відтепер ідея табірної зміни дещо змінилася на “ЕКОLEGOLAND” і наступного ранку діти вже приносили відходити та сортувати їх, аби потім учасники проекту здали їх на вторсировину.

За тиждень дітлахи табору встигли побувати у міському музеї на екскурсії “Витоки каліграфії” та отримати майстер-клас від екскурсовода Наталії Ільїних, прийняти участь у майстер-класі “Лелека-символ України”, який провела керівник гуртка БДТ Ксенія Светлоградова-Беленко, долучитися до проведення міських заходів з нагоди Дня захисту дітей та поласувати морозивом. Вчитель фізкультури Микола Санін провів для наймолодших вихованців табору спортивні змагання “Веселі естафети”, а вчитель фізкультури Олена Василькова залучила кращих спортсменів табору до веселих змагань між вихованцями нашого табору та ЗОШ #10.

Ініціаторами та спонсорами змагань стала ГО ветеранів та учасників АТО “Біла Стріла” за участі її голови Дмитра Маркова та Вадима Ковальова. По завершенню спортивних змагань спортсмени та вболівальники отримали в подарунок спортивний інвентар та поласувати морозивом.

Аби захопити дітей, стимулювати їх інтерес до табірного життя, наполегливо старається група педагогів: керівник табору Галина Фірсова, педагог-організатор Олеся Копил, психолог Олена Грудійова, соціальний педагог, керівник проекту ZWS Олена Іщенко, педагоги, відповідальні за організацію роботи з дітьми у таборі, Наталія Завада, Ірина Цурікова, Людмила Остапенко, Інна Косован, Наталія Оголюк, Світлана Кисловська, Олена Турбаба, Ольга Обревко, Наталія Бондаренко, Олена Синько. 

третя школа міста Нова Каховка

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН