Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Школярі на Херсонщині досліджували проблеми, з якими людина може зіткнутися у космосі

Вже три роки поспіль Новокаховська школа №3 в рамках отриманого гранту долучається до участі у міжнародній програмі “First LEGO League Junior”. Цього року за новими умовами в містах та регіонах проходили внутрішні фестивалі для команд, які наполегливо готувалися за темою сезону “Місія: Місяць”. Отже, наші тренери Світлана Веренич, Наталія Завада, Ольга Обревко, Світлана Кисловська та Олена Турбаба згуртували 30 учнів 1-4 класів у команди, аби дослідити з ними проблеми, з якими людина може зіткнутися у Космосі. Свої проекти та моделі діти мали нагоду презентувати своїм товаришам та суддям Олені Задирко, Олені Білій та Олені Іщенко, які мають вдалий досвід волонтерства на Всеукраїнських фестивалях. Долучилися до організації фестивалю у школі учні-волонтери Данііл Іщенко, Лалі Галустова, Дмитро Чайковский, Дарія Саннікова, Анастасія Мисик. Фестиваль пройшов дуже вдало та весело. Тепер дещо про наші команди.

Команда “Підкорювачі Галактики” (тренер Олена Турбаба) протягом сезону отримала важливі життєві навички, такі як вирішення проблем, критичне мислення, творчість і командна робота. Учні насолоджувалися кожною хвилиною за улюбленим заняттям!

Команда “Космічні дослідники” (тренер Світлана Кисловська) долучилась до вирішення актуального міжнародного питання – заселення Місяця за допомогою улюбленої іграшки LEGO. Протягом сезону ми дізнавалися, що потрібно для життя на супутнику, як дихати, де отримувати енергію. Діти працювали творчо, захоплено, дотримувались Основних Цінностей FLL Jr.

Команда ‘Космічні мандрівники” (тренер Наталія Завада) дізналася про робота, якого створюють японські вчені для видобутку цінних ресурсів, які будуть використані для забудови міста на Місяці. Юні дослідники за допомогою LEGO сконструювали своїх роботів, за якими майбутнє життя на Місяці.

Команда «LEGO косміки» (тренер Світлана Веренич) збудувала базу на місяці! В її «Місячному поселенні» є різні модулі для життя. Тут і аква-центр, і енергоблок, і медіа-модуль, а головне — космодром з запрограмованою рухомою моделлю ракети!

Команда “Superstar” (тренер Ольга Обревко), до складу якої увійшли Баранова Іванна, Василенко Вікторія, Василенко Марія, Желєзна Катерина, Комишанова Катерина, Татарченко Ольга, вивчаючи тему сезону, вчилися працювати і мислити як справжні інженери, конструювали роботизовані моделі для дослідження води, повітря та енергії на Місяці.

Як бачимо, діти вдало трудился та отримали результати своєї праці. Судді по завершенні фестивалю вручили командам нагороди у таких номінаціях: 2-A LEGO Косміки – “Найкреативніша презентація”, 1-A “Космічні мандрівники” – “Грандіозний проект”, 4-Б – “Космічні дослідники” – “Новаторські модель”, 3-Б – “Підкорювачі Галактики” – ‘Найяскравіший постер”, 4-А “Superstar” – “Найгрунтовніше дослідження”.

6 квітня команда “LEGO-косміки” та її тренер Світлана Веренич представлятиме школу у м. Київ на Всеукраїнському фестивалі “Robofirst”. Долучиться до цього заходу також і Олена Задирко у якості волонтера-судді.

Третя школа міста Нова Каховка

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН