Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині юні футболісти в очікуванні фіналу Кубка Путілова

Лічені дні залишаються до фіналу футбольного Кубка Андрія Путілова, який відбудеться у ЦОВС «Прибрежний» у Лазурнрому 31 травня – 2 червня, передає ПІК. Цьогоріч змагання об’єднали 34 шкільні команди з Білозерського району та Херсона. Відбіркові ігри тривали у чотири етапи. Пригадаємо, як це було.

-Ви знаєте, ці відбіркові ігри до Кубка цього руку були дуже активними. За активністю футболістів це змагання, які нічим не відрізняються від кубків чемпіонів, так грає будь-яка команда вищої ліги. Дивився на наших хлопчаків і вражали те величезне бажання перемогти, та сила волі – це заслуговує на повагу, – розповів засновник змагань, керівник центру олімпійських видів спорту «Прибрежний» Андрій Путілов.

Нагадаємо, футбольному Кубку Андрія Путілова вже десять років.

Стартують змагання у різних локаціях. Цьогоріч перші ігри Кубка прийняла Дар’ївка. Команду із дев’яти футболістів на змагання привозив вчитель фізкультури з Новотягинки Костянтин Білий.

-Дітям дуже сподобалися минулорічні змагання, є стимул поїхати на море. Хочемо показати свої сили сьогодні. Цього року в нас дуже злагоджена команда і тренувань більше було, – розповів Костянтин Білий.

Але перемагає сильніший. Сильнішою у першому відбірковому етапі виявилася команда Микільського.

Другий відбірковий етап Кубка проходив у Чорнобаївці. Родзинка змагань у тому, що їх відвідала справжня футбольна зірка. Спочатку у житті Сергія Воротила були харківський «Металіст» і луганська «Зоря», тепер же він грає за футбольну команду Словаччини.

В Україну навідується до батьків. Успішний спортсмен зізнався – свого часу теж брав участь у Кубку Путілова.

– Коли був ще перший Кубок, нас запросили і ми тоді там грали. У мене навіть залишився такий невеличкий трофей – кубок «Кращому гравцю». Звісно, приємно, що цей Кубок проводиться й далі, розвивається. Дякую Андрію Путілову, за те, що він продовжує традицію», – розповів Сергій Воротило.

Перемогу в другому відбірковому етапі здобули господарі – команда Чорнобаївки. -Яка у вас мрія? – запитуємо у двох братів-блондинів вже у Білозерці, де проходив третій етап Кубка.

-Стати футболістом, як Роналдо і Мессі, – майже одночасно відповідають брати. Третій етап змагань видався настільки емоційним, що після таймів доходило навіть до сліз. Але гра є гра – тут головні правила. Переможець третього етапу Кубка Путілова – команда Білозерської загальноосвітньої школи № 2. Наймасовішим був заключний, четвертий відбірковий етап Кубка.

У суботу у Херсоні спортсменів випробовувала погода, час від часу лив дощ. Але це гравців не злякало. Вийшов такий собі англійський футбол.

-Головне перед грою добре порозминатися і повторити прийоми. Ми відпрацьовуємо паси та удари, щоб на полі бути готовими до всього, – ділився секретами юний футболіст Гліб Данильченко. Переможець четвертого етапу – команда гімназії №1. Команду 47-ї школи відзначено у номінації «спортивна майстерність».

Всього ж у фінал Кубка Андрія Путілова вийшли п’ять команд, це 60 юних футболістів, які поїдуть на змагання до центру олімпійських видів спорту. Фінал футбольного Кубка Андрія Путілова відбудеться у День захисту дітей – 1 червня. -Переможців відбіркових етапів очікує поїздка на Чорне море на фінал. Гра відбуватиметься на справжньому європейському полі, яке відповідає всім світовим стандартам. Думаю, буде дуже активна гра і переможе сильніший. Всім учасникам змагань бажаю удачі! – зазначив Андрій Путілов.

Херсонщина за день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН