Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Олімпійському центрі «Прибрежний» відбувся відкритий чемпіонат з легкоатлетичних видів спорту серед юніорів та юнаків

Протягом 3-4 листопада у селищі Лазурному Скадовського району змагались понад 300 легкоатлетів з різних областей України. Офіційна назва – відкритий чемпіонат АР Крим та м. Севастополь з легкоатлетичного багатоборства.

У змаганні взяли участь спортсмени, які після окупації півострова змушені були переїхати разом з тренерами та родинами на материкову частину. Також приїхали для виступу і легкоатлети, які перетнули лінію розмежування напередодні чемпіонату.

«Для нас було велике здивування, що змагання викликали такий великий резонанс. Ми розраховували десь на 150 учасників, а приїхали більше 300. Відгукнулись Кіровоградська, Миколаївська, Київська області, міста Київ та Дніпро. Цей чемпіонат – вияв громадянської позиції для наших кримських спортсменів, а також – своєрідна розвідка щодо подальшого використання цієї бази для тренувань вже наступної весни. Це і є підтвердженням, що ми обрали правильний шлях. База буде жити реальним життям, слугуватиме і спорту високих досягнень, так і розвитку дитячого спорту», – підкреслив президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

Символічний забіг був організований для кримських легкоатлетів. Цим чемпіонатом відкривається і друга черга спортивного ядра Олімпійського комплексу, до якої входять кругова легкоатлетична доріжка зі штучним покриттям на 4 смуги довжиною 400 м, майданчик для легкоатлетичних стрибків в довжину, потрійних стрибків та стрибків з жердиною, спринтерська доріжка на 6 смуг довжиною 100 м. Спортивний комплекс зводиться за приватні кошти.

Головний інвестор, голова ради засновників “Механічного заводу” Андрій Путілов розповів, що це пілотний проект, який реалізується у приватно-державному партнерстві.

«Після окупації Криму Україна втратила тренувальні бази в Євпаторії та Ялті. І ми вирішили, що в Лазурному, в 50 кілометрах від окупованої території, потрібно зводити Олімпійський центр з дотриманням всіх міжнародних стандартів. Стадіон ми побудували за півроку. Нині у планах – житлові корпуси, де олімпійці зможуть мешкати й тренуватись у міжсезоння», – сказав Андрій Путілов.

За словами президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула, вже найближчим часом стадіон буде сертифіковано за стандартами Міжнародної Федерації і всі змагання, які тут проходитимуть, матимуть офіційний статус, а рекорди – заноситимуться в статистику організації.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН