Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські гандболісти лідирують у чемпіонаті України (Відео)

Молодша гандбольна команда Херсонського вищого училища фізичної культури лідирує у своїй підгрупі у чемпіонаті України. Турнір розпочався у жовтні минулого року. У березні 2020 року відбудуться фінальні змагання, у яких шість команд виборюватимуть чемпіонське звання.

До участі у чемпіонаті України з гандболу серед дівчат 2005-2006 року народження херсонська команда почала готуватись ще навесні.

«З травня у нас розпочались тренувальні збори. Цьогоріч у вище училище фізичної культури вступили дівчата з нашої, Запорізької, Полтавської областей, міст Харкова і Ірпеня. Зараз вони вже є учнями нашого закладу, брали участь у тренувальних зборах у серпні, у міжнародних турнірах в Ужгороді і Шостці. Дівчата дуже стараються показати найкращі результати в іграх у підгрупах чемпіонату. У березні гратиме фінальна «шістка», і ми дуже сподіваємось на медалі», – розповіла тренерка молодшої команди дівчат з гандболу Вікторія Жосан.

Херсонське вище училище фізичної культури протягом 32 років готує спортсменів, які захищають честь області на чемпіонатах України, Європи, світу та Олімпійських іграх.

«Ми пишаємось своїм навчальним закладом, у нас відкриті 14 відділень спорту. Саме наше вище училище фізичної культури визначає стратегію розвитку спорту на Херсонщині. У нас є флагмани: академічне веслування, вільна боротьба, гандбол. І ми створюємо умови для повноцінного харчування, відпочинку, навчання і рухової активності наших учнів», – сказав директор Херсонського вищого училища фізичної культури Валентин Сух.

Зараз в училищі навчається і займається спортом 451 учень.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН