Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До середини січня Херсон живе без бюджету (Відео)

Депутатський корпус у грудні 2019 року не дійшов згоди щодо цьогорічного кошторису. Серед депутатів, які голосували проти прийняття запропонованого бюджету, був Валентин Сух. Заступник голови постійної комісії з питань з питань освіти, охорони здоров’я, культури, охорони навколишнього середовища, молоді та спорту прокоментував «Українському півдню» свою позицію.

Представників комісії міськради запросили до робочої групи, яка розробляла політику у гуманітарній сфері міста. Думки депутатів, говорить Валентин Сух, не були враховані при формуванні бюджету-2020.

«Я не голосував за цей бюджет і виступив на сесії з тим, що його не можна приймати в такому вигляді. Не передбачена нагороду за престижність праці для вчителів. Урядовою постановою визначено, що це має бути від 5 до 30% від мінімальної зарплати. Але ці суми не визначені. Найбільша проблема в сфері охорони здоровя є те, що ми не запланували видатки на облаштування робочих місць лікарів. У квітні стартує ІІ етап реформи, і якщо не буде це зроблено, то близько 600 тисяч «ляже» на місцевий бюджет. Не передбачені кошти на розвиток дитячо-юнацьких спортивних шкіл», – сказав Валентин Сух.

Депутат впевнений, що потрібно зустрічатись і обговорювати ситуацію, яка склалась з прийняттям бюджету.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН