Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині у жовтні планують відкрити на Олімпійському стадіоні зону для легкоатлетів

На Херсонщині створюють сучасний спортивний комплекс олімпійського рівня на базі оздоровчого табору «Прибрежний», що у Лазурному Скадовського району. Першу чергу проекту – футбольне поле зі штучним покриттям вже відкрито.

Загалом цей об’єкт спортивної інфраструктури передбачає кілька етапів і розрахований на п’ять років. Його ініціатором виступив голова правління «Механічного заводу» Андрій Путілов, в реалізацію проекту він планує вкласти не менше 20 мільйонів гривень. Проект реалізується на засадах державно-приватного партнерства. Інвестором став Андрій Путілов. Ідею створення такого об’єкту запозичили в Голландії.

Це світова практика. Саме тому партнерство з бізнесом дає державі можливість без ризиків та витрат отримувати сучасну інфраструктуру, покращувати умови для спортсменів та відновлювати імідж України як спортивної держави“, – прокоментував голова правління “Механічного заводу” Андрій Путілов.

Важливо, що такий сучасний інфраструктурний об’єкт створюють за 50 кілометрів від кордону з анексованим Кримом, де залишилися тренувальні бази для українських спортсменів.

Коли влада і бізнес об’єднуються, це означає, що ми будуємо не просто майбутнє України, ми будуємо кордони України. Тільки через наших дітей ми можемо отримати перемогу. Ця інвестиція Андрія Станіславовича Путілова – його віра в те, що Україна була і завжди буде, заради майбутнього України будується ця інфраструктура. Кожна дитина, яка тренуватиметься на цьому стадіоні і заб’є хоча б один гол, обов’язково залишиться в подальшому в рідній Україні і віддаватиме все для того, щоб країна розвивалась. А отже в України є майбутнє!” – прокоментував народний депутат України Олександр Співаковський.

Першу чергу будівництва – футбольне поле зі штучним покриттям площею більше 7 тисяч квадратних метрів вже ввели в експлуатацію, другу для легкоатлетів планують відкрити у жовтні. На базі спорткомплексу зможуть тренуватися спортсмени усіх рівнів, в тому числі й олімпійці.

У спортивному ядрі планують збудувати легкоатлетичну доріжку на 4 смуги довжиною 400 метрів, майданчик для стрибків у довжину, потрійних стрибків та стрибків із жердиною, спринтерську доріжку на 6 смуг довжиною 100 метрів, баскетбольні та волейбольні майданчики.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН