Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Альтернативні види палива не потрібні Україні

Попри декларації на всіх рівнях про курс на зменшення споживання енергоресурсів та перехід на альтернативні види система залишається забюрократизованою.

Новокаховське підприємство «Піонер новітніх технологій», яке виробляє брикети та інші види палива, не може працювати з державними й комунальними установам, оскільки для цього необхідно пройти конкурсний відбір.

«З ким мені робити конкурс? Постачальник надає тепло якійсь установі за 2 600 гривень, а наше підприємство може дешевше. Немає з ким конкурувати. В Європі все відбувається просто й зрозуміло – за заявленим принципом. Публікується об’ява від бюджетної установи, яка хоче перейти на альтернативний вид палива. З’являється постачальник, оголошує умови й приймається рішення. У нас же процедури тривають півроку й більше. Так само Україна не може освоїти кошти європейських фондів на енергозбереження, повертаючи їх назад. Я радий з того, що наша продукція затребувана і на європейському ринку експортувати. Ми маємо відповідні сертифікати, і ми вже бачимо свою нішу на ринку Європи», – розповів “Українському півднюкерівник підприємства Олександр Сидоренко.

Підприємець часто буває у справах в європейських країнах, вивчає досвід. Європейські бізнесмени мають переваги у веденні справ, тому що діють за державними програмами. Так перехід на альтернативні види палива розписаний у програмі до 2050 року. Всі підприємці, що працюють у цьому напрямку, мають пільги при оподаткуванні. У Німеччині навіть діє програма непрямих бюджетних дотацій для тих, хто займається тепловими насосами, сонячною та вітроенергетикою.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН