Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Напередодні чергових виборів не завадило б перевірити комунальні підприємства, – Олександр Сидоренко

Директор зі стратегічного розвитку Новокаховського підприємства «Піонер новітніх технологій», депутат шести скликань Херсонської обласної ради Олександр Сидоренко вважає, що причина неякісних послуг, які надають комунальники за великі гроші, криється в тому, що частина української економіки живе в ринкових умовах, а частина «освоює кошти», як це було 20-30 років тому.

«Немає конкуренції – немає якості, немає відповідальності за гроші, бо їх не брали у банку в кредит на загальних умовах… Якби було так, то ринок надання послуг громаді був би конкурентним. І тут хто не вижив, піде торгувати шкарпетками на базарі. Це теж добрий досвід заробляти гроші. Потрібно дати можливість іншим підприємствам зайти на цей ринок. А у нас залишилась велика кількість КП. Треба порахувати, скільки грошей йде в їхні статутні фонди, скільки коштують їхні послуги, і порівняти з витратами на освіту, медицину, тощо. Цю дискусію треба піднімати саме напередодні виборів», – впевнений Олександр Сидоренко.

Новокаховське підприємство відоме виготовленням альтернативних видів палива, впровадженням енергозберігаючих технологій, створенням інших варіантів отримання тепла традиційним газу та нафті.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН