Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В сесійній залі Херсонської облради відбулась благодійна моновистава

Сьогодні в сесійній залі Херсонської обласної ради аншлаг, який зібрала не чергова депутатська сесія, а благодійна моновистава за участі Заслуженої артистки України Олександри Тарновської.

Зібрані кошти від спектаклю «Монолог актриси» підуть на оплату операції, придбання ліків та реабілітаційні заходи Ігорю Білякіну, який є людиною з інвалідністю з дитинства та випускником Олешківського дитячого будинку-інтернату. Хлопець потребує термінової операції, вартість якої становить 25 тисяч гривень. Діагноз захворювання: порушення функцій в тазових органах. Її призначили на кінець вересня.

Така мистецька акція в стінах державної установи відбулась вперше. Її ініціаторами виступили Всеукраїнська громадська організація людей з інвалідністю «Велід» та Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. М.Куліша в особі його директора та депутата обласної ради Олександра Книги (Олександр Книга (Alexandr Kniga)) за підтримки голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера (Владислав Мангер (Vladislav Manger)) та голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва (Андрій Гордєєв).

Годинна моновистава подарувала глядачам проникливий і теплий виступ, насичений різноманітними емоціями: від сміху до сліз. Серед глядачів не лише жителі та гості міста, а й держслужбовці, адже благодійність – це справа кожного свідомого громадянина.

На сьогодні вже вдалося зібрати понад 10 тис. грн завдяки благодійним аукціонам херсонських художників з інвалідністю Армену Казаряну і Кирилу Богданюку, а також майстер-класу по енкаустиці від художниці Алли Берто.

А завдяки благодійній виставі в стінах адмінбудівлі вдалось зібрати ще 18 295 грн. Гроші вже відправлено на особовий рахунок Ігоря. Сподіваємось, на швидке одужання юнака і впевнені, що свою мрію – стати кухарем – він обов’язково здійснить.

Херсонська обласна рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН