Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДУ іноземні гості проводять воркшопи для студентів-філологів

Херсонський державний університет знову зустрів іноземних гостей! Цього разу в рамках проекту (Твій Вибір) за організації Media Frontline e.V. (Берлін, Німеччина) та Think Tank Ukraine за підтримки Німецького міністерства закордонних справ Auswärtiges Amt. Метою прийому є проведення воркшопів для студентів факультету української філології та журналістики та соціально-психологічного факультету з концептуального розвитку ідей соціально-політичного формату до виробництва аудіовізуального контенту в рамках навчальних програм для східноєвропейських країн.

Протягом п’яти днів зі студентами працюватимуть Фелікс Крігсхайм – продюсер, режисер (м. Берлін, Німеччина); Георг Жено – драматург, режисер, директор театру (м. Ґамбурґ, Німеччина); Бенсе Мате – журналіст, режисер (м. Будапешт, Угорщина), Антон Яремчук – режисер, оператор-постановник (м. Берлін, Німеччина).

В перший день студенти знайомились зі своїми наставниками. Кінематограф – збірне мистецтво. Все, що стосується інтернет-простору – це завжди міні-фільми (різноманітні ролики в соцмережах).

Фелікс Крігсхайм розповів про те, що робить гарну кампанію до фільму. Головне завдання кінематографіста – розповісти історію. А гарна історія – рідкісне явище. Вона повинна бути цікавою, вибудовуватися за органічним правилом драматургії. Структура такої історії: експозиція (знайомство з героями, конфліктами), конфронтація (перебіг подій), розв’язка (інформаційна, емоційна, драматургічна точка кипіння).

Бенсе Мате говорив про ідеї та їх реалізацію журналістом. Дуже часто історії та теми знаходять тебе самі, тоді робота приносить лише позитивні емоції. Складніша ситуація з історіями, котрі важко розкрити і ти розумієш, що вони не мають жодних перспектив розвитку. Але коли ти маєш завдання, твій обов’язок – виконати його.

Обидва режисери представили свої роботи, розповідаючи про нюанси роботи над якісним кіношним продуктом.
Студенти обговорили з гостями питання щодо малої явки жителів півдня та сходу України на президентських виборах. Причин визначили багато: традиції, менталітет, відсутність бажання, «вибори не в пріоритеті», «мій голос нічого не змінить», відсутність особи у списках тощо. Аби змінити ситуацію студенти й займатимуться створенням роликів, які презентуватимуть вже зовсім скоро!

 Marina Azizova

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН