Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Суд підтримав законних власників майна “Херсонбуду” і зняв арешт з реєстру ТОВ “КПД-5С

Рейдерським чином захоплене майно найбільшої будівельної компанії Херсона – “Херсонбуд” – повертається до родини Почесного громадянина міста Бориса Сандика. Херсонський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу ПП “ВФ “ПАРИТЕТ” – підприємства, яке володіє третиною майна “Херсонбуду”, зареєстрованого в підприємстві “КПД-5С”. Апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду про арешт реєстру підприємства. Про це повідомляє правозахисник Денис Карандашов із зали засідань суду.

Дії слідчого судді Мусулевського, який ухвалив рішення накласти арешт, визнали неправомірними.

“Зокрема, в ухвалі суду про накладання арешту не наведено будь-якої правової підстави для накладення арешту на майно”, – йдеться в Ухвалі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Херсонського апеляційного суду.

Колегія суддів, зокрема, вирішила: “Ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 07.03.2019 р., якою накладено арешт на частки учасників ТОВ “КПД-5С” – скасувати”.

Отже, родина Бориса Сандика довела у суді безпідставність і протизаконність накладення арешту на внесення змін до реєстру. Адже таке рішення йде проти Наказу Мін’юсту та рішення Верховного суду і, на думку позивачів, ґрунтується на матеріалах фіктивного кримінального провадження.

Нагадаємо, після півторарічних судових спорів рішенням Верховного суду від 13 лютого 2019 року про правомірність Наказу Мін’юсту скасовано першу рейдерську перереєстрацію підприємства за підробленими документами та іпотечний договір, за яким рейдери розрахувалися майном “КПД-5С” за своїми особистими борговими зобов’язаннями. Утім, коли законні власники звернулись до реєстраторів, виявилось, що реєстр заблоковано через судову заборону, нашвидкуруч ухвалену суддею Мусулевським. Підставою для арешту виявилось фіктивне провадження, у якому не обійшлося без участі підставних осіб міського депутата Володимира Сальдо, якого підозрюють в організації та розробці всієї рейдерської схеми.

“Вказане провадження ініційоване адвокатами Сальдо В.В. з метою перешкоджання Мін’юсту скасувати незаконні реєстраційні дії. Тобто одні й ті ж дії щодо скасування реєстраційних дій у випадку Сандик Л.В. Сальдо В.В. розцінює як злочин, а такий самий намір та дії Холіна О.І. чомусь такої оцінки Сальдо В.В. не мають. Це свідчить про те, що ще з 20.06.2017 року вони усвідомлювали наслідки підробки рішення № 1 Власника ПП “Паритет”, – йдеться у матеріалах справи, яка розглядалася в Апеляційному суді Херсонської області.

Фіктивність згаданого провадження, що стало підставою для накладання арешту на реєстр, доводить повна абсурдність дій опонентів по рейдерському захопленню частки ПП “Виробнича фірма “Паритет”. Наприклад, власник “Продсервісу” (підприємства, що разом з “Паритетом” входить до складу “КПД-5С”) Холін О.І., як повідомили рейдери, нібито купив частку ПП “Виробнича фірма “Паритет” за 115 тис. дол. США. Утім, у своїй декларації вказав, що таких коштів не мав. А надалі безоплатно подарував цю частку різним людям і після цього раптом почав стверджувати що, нібито, йому завдали шкоди, хоча у чому саме вона полягає – ніде не зазначає.

“У проміжок часу з 20.06.2017  до 07.03.2019 року державні реєстратори та нотаріуси з метою надання незаконних переваг Сальдо В.В., Холіну О.І., Лободі М.Т., Рошаку М.С., Ромащенко Р.О. та Чернієвському О.Г. для блокування можливості відновлення відомостей щодо власника ПП “ВФ «Паритет”, який входить до складу ТОВ “КПД-5 С”, в ЄДР згідно з чинним наказом Міністерства юстиції України від 26.09.2017 року № 3026/5 та постанови Верховного суду від 13.02.2019 року, діючи за попередньою змовою із замовниками та організаторами злочину, з корисливою метою вчинили ряд реєстраційних дій з наявною корупційною складовою (було надано переваги при проведенні реєстраційних дій у вигляді проведення реєстраційних дій без сплати платежів та всупереч чинним заборонам та арешту суду) з багаторазового відчуження частки ПП “ВФ “Паритет” при наявності заборон на вчинення таких дій”, – йдеться у поясненнях до матеріалів справи.

Як раніше з’ясували журналісти “Стоп корупції”, захоплення підприємства відбувалось за сприяння державних реєстраторів та нотаріусів, що свідчить про очевидну корупцію в діях чиновників та осіб, які надають публічні послуги. Також було встановлено причетність до цієї справи депутата Херсонської міської ради Володимира Сальдо.

Цікаво, що СальдоВ.В не має будь-якого юридичного стосунку до прав Холіна О.І. та його власності, зокрема ПП “Продсервіс”. Депутат діяв через підставних осіб.

Журналісти “СтопКору” продовжують стежити за розвитком подій навколо майна “Херсонбуду”.

СтопКор

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН