Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Суд поновив кримінальне провадження щодо рейдерського захоплення “Херсонбуду”

Херсонський міськрайонний суд задовольнив скаргу Анатолія Сандика і поновив кримінальне провадження щодо підробки підписів та печаток, зміни замків та самовільного захоплення будівлі, яка належала найбільшій будівельній компанії Херсону – “Херсонбуду”.

Провадження за цими фактами зареєстроване ще у вересні 2017 року. Натомість слідчий Херсонського обласного управління поліції Чорний, який, до речі, є заступником начальника слідчого управління, за півтора року майже не просунувся у розслідуванні і в новорічну ніч – 31 грудня 2018 року – закрив кримінальне провадження.

Родина почесного громадянина Херсона Бориса Сандика подала скаргу до суду на слідчого, який за півтора року не провів усі необхідні слідчі дії.

“Зокрема, слідчим не було виконано всі вказівки начальника Слідчого управління ГУНП в Херсонській області Вербицького М.Л. від 18.02.17 щодо проведення слідчих дій, не отримано висновки на частину питань, посталених перед експертними установами і експертами, не отримані відповіді на всі поставлені питання щодо повного і всебічного дослідження документів, не допитані свідки, які могли дати свідчення про вчинення злочину тощо”, – йдеться у скарзі на дії слідчого.

Суддя Херсонського міськрайонного суду Радченко 25 березня ухвалив рішення поновити кримінальне провадження проти рейдерів, які захопили приміщення.

Нагадаємо, після півторарічних судових спорів нарешті було доведено судом вищої інстанції незаконність рейдерського захоплення майна будівельної кампанії за допомогою реєстраторів. 13 лютого Верховний суд визнав чинним наказ Міністерства юстиції України від 26.09.2017 року № 3026/5, поновивши тим самим права ТОВ “ВФ “Паритет” на частку корпоративних прав в ТОВ “КПД-5 С”.

Журналісти стежать за розвитком подій навколо цієї ситуації у зв’язку з великим суспільним резонансом справи рейдерського захоплення майна найбільшої будівельної компанії Херсону.

Стопкор

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН