Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Перемога: суд “залишив з носом” рейдерів “Херсонбуду”

Київський Апеляційний адміністративний суд Києва відхилив скаргу рейдерів, які не погодились із забороною перепродажу захопленого майна «Херсонбуду». Касації у цьому питанні не буде, рішення – остаточне.

Суд своїм вердиктом заборонив здійснення подальших перереєстрацій права власності на незаконно відібрану у ТОВ «КПД-5 С» нерухомість.

Про це повідомляють активісти «Стоп корупції.

«Учасником рейдерської схеми Рошаком М.С. оскаржено в Київському апеляційному адміністративному суді ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 05.06.2018 року у справі № 826/3731/18.

Цією ухвалою забезпечено адміністративний позов ПП «ВФ «Паритет» про визнання протиправними та скасування рішень державного реєстратора – приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Золотих Олександра Олександровича від 26.09.2017 року, а також визнання протиправними та скасування рішень державного реєстратора Херсонської філії Комунального підприємства «Центр державної реєстрації» Крамчаніна Олександра В’ячеславовича про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 24.10.2017 року.

На підставі вищезазначених рішень у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно у незаконний спосіб було двічі зареєстровано перехід права власності нерухоме майно ТОВ «КПД-5 С».

Вже після відкриття провадження у справі № 826/3731/18 (а саме 01.06.2018 року) найдорожчі об’єкти нерухомості (а саме: комплекс будівель та споруд пансіонату «Прибой» і Адміністративна будівля загальною площею 8073 кв. м за адресою: м. Херсон, вул. Лютеранська, 24) відчужено на користь Ромащенка Романа Олександровича за Договором про припинення зобов’язань переданням відступного № 282 від 01.06.2018 року, виданого (засвідченого) приватним нотаріусом Херсонського міського нотаріального округу Яценком Олегом Михайловичем.

Описані вище свавільні дії Рошака Максима Стефановича, за участю якого ТРИЧІ за вісім місяців перереєстровано право власності на незаконно відібрану у ТОВ «КПД-5 С» нерухомість, свідчать про реальну загрозу подальших переходів права власності на неї. Сьогодні вже відомо, що «новий власник» вищезгаданої адміністративної будівлі Ромащенко Р.О. став учасником ТОВ «БК «Херсонбуд» з внеском до статутного капіталу у вигляді цієї будівлі. Очевидно, що зловмисники запланували ЧЕТВЕРТУ перереєстрацію права власності на Адміністративну будівлю загальною площею 8073 кв. м за адресою: м. Херсон, вул. Лютеранська, 24. В даному разі право власності було б зареєстровано на юридичну особу – ТОВ «БК «Херсонбуд».

Однак вжиті судом заходи забезпечення позову у справі № 826/3731/18 не дали змоги рейдерам реалізувати цей план», – зазначають у «Стоп корупції».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН