Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Рейдерів “Херсонбуду” залишили з носом: суд не дозволив перереєстрацію спірного майна підприємства

Шоста спроба й остаточна невдача. Апеляційний адміністративний суд Києва не зняв заборону на проведення реєстраційних дій щодо майна будівельної компанії «Херсонбуд».

Рейдери намагались ввести суд в оману, добитись скасування табу і провернути перепродаж захопленої нерухомості. Однак Феміда не дала себе ошукати. Про перебіг слухання справи у суді повідомляють журналісти «СтопКору», які слідкують за конфліктом від самого початку.

«Великого суспільного резонансу набула справа рейдерського захоплення майна найбільшої будівельної компанії Херсона, яка належить родині почесного громадянина міста. Журналістам стало відомо про причетність до рейдерства відомих політиків (зокрема, депутата Херсонської міської ради В. Сальдо).

Шостий апеляційний адміністративний суд розглядає апеляційну скаргу Ромащенка Р.О. у справі № 826/3731/18. Як стало відомо в ході розслідування, Ромащенко був і є безпосереднім учасником рейдерства, а отже, він намагається цією заявою скасувати заборону проводити реєстраційні дії щодо спірного майна. Раніше спірне майно кілька раз було перереєстроване і саме реєстратори були інструментом рейдерства (що вже було доведено у судах). До винесення судом остаточного рішення у даній справі єдиним способом уникнути чергових переходів права власності на спірне майно є заборона вчиняти з ним реєстраційні дії.

Активісти та журналісти «СтопКору» вбачали загрозу введення цією скаргою суду в оману. Провокативна апеляційна скарга Ромащенка Р.О. була спрямована на намагання скасувати заборону і формування у суду враження про наявність спору цивільно-правового характеру. Натомість зняття цієї заборони відкрило б двері для нових кроків рейдерів», – зазначають стопкорівці.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН