Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбувся Всеукраїнський круглий стіл щодо реформи законодавства банкрутства

24 травня п.р. на запрошення Господарського суду Херсонської області та Головного територіального управління юстиції у Херсонській області начальник Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим та керівники структурних підрозділів фіскальної служби області брали участь у проведенні Всеукраїнського круглого столу на тему: «Реформа законодавства про банкрутство: формування належної судової практики», – повідомляє “Український південь“.

До заходу долучилося 60 осіб з різних областей України, представники господарських судів Миколаївської та Одеської областей, Прокуратури Херсонської області, а також арбітражні керуючі, адвокати та приватні виконавці. 

Цікавим стало проведення розширеної дискусії за темами: правовий статус кредиторів за положеннями Кодексу України з процедур банкрутства та практика покладання субсидіарної відповідальності учасників (засновників) та інших осіб за доведення боржника до банкрутства.

Представники фіскальної служба області розповіли про певні результати та практичні напрацювання з цих напрямків роботи. Особливу увагу учасники заходу зосередили на питаннях визнання недійсними угод боржника як механізму залучення (повернення) активів боржника до ліквідаційної маси; доказування вини третіх осіб у доведенні до банкрутства та виконання судових рішень про визнання недійсними угод та субсидіарного боргу.
Сучасного та конструктивного формату заходу додав встановлений скайп-зв’язок із суддями та секретарем палати для розгляду справ про банкрутство Верховного суду України, які додали нової інформації учасникам.


По закінченню роботи Всеукраїнського круглого столу «Реформа законодавства про банкрутство: формування належної судової практики» відбулося узагальнення підсумків роботи та вручення сертифікатів.

Світлина від ДФС у Херсонській області.
Світлина від ДФС у Херсонській області.
Світлина від ДФС у Херсонській області.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН