Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Каховчанам за опалення взимку завищували платіжки

Проте розмір зайвих нарахувань, як стверджують у підприємстві тепломереж, є незначним.

4000-5000 гривень, а то й більше довелося сплачувати взимку за центральне опалення мешканцям п’яти багатоповерхівок у Каховці. Ці чималенькі платіжки за послуги комунального підприємства тепломереж “Каховтеплокомуненерго” стали темою численних публікацій в “Новому дні” і сюжетів мало не на всіх центральних телеканалах України.

Про порушення в нарахуванні оплати за послугу теплопостачання днями заявило Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Воно провело позапланову перевірку КПТМ “Каховтеплокомуненерго” і виявило зайве нарахування оплати в грудні 2018 року мешканцям будинку по вул. О. Гончара, 2.

— Вартість наданої послуги було розраховано там за тарифом для будинків без приладу обліку теплової енергії з урахуванням температурного показника. За результатами перевірки підприємству видано припис в частині усунення порушення державної дисципліни цін шляхом здійснення перерахунків за зверненнями споживачів, — пояснив начальник обласного управління Держпродспоживслужби Сергій Шевченко.

Як розповів директор КПТМ “Каховтеплокомуненерго” Анатолій Перчиць, поки до підприємства за здійсненням перерахунку звернувся лише 1 мешканець вказаного будинку.

— Розмір перерахунків буде невеликим, — пояснив він. — Держпродспоживслужба перевіряла правильність розрахунку тарифу на опалення і відповідність його застосування по будинку на вул. О. Гончара, 2. По першому питанню зауважень ніяких не виникло. А по другому нам вказали, що ми здійснили зайве нарахування на загальну суму біля 6 тис. грн., по всьому будинку в цілому. Тобто, на кожному квадратному метрі люди переплатили трохи більше ніж 2 грн. За результатами звернень ми здійснюватимемо їм перерахунок.

Нагадаємо, що депутати Каховської міськради ще наприкінці 2017 року перевіряли правильність розрахунку тарифів на послуги КПТМ “Каховтеплокомуненерго”. Проте ознайомлювати своїх виборців із результатами цієї перевірки вони так і не захотіли.

Олег БАТУРІН

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН