Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Каховці пройшов фестиваль “Різдвяні зорі”

В місті Каховка відбувся одинадцятий щорічний міжрайонний фестиваль дитячої творчості «Різдвяні зорі».

З благословення Високопреосвященнішого Архієпископа Новокаховського і Генічеського Філарета, громадська організація «Православний Батьківський Комітет» та Каховський міський благодійний фонд «Лепта», за участі відділу в справах сім’ї Новокаховської єпархії Української Православної Церкви, за підтримки представників влади Каховки та Каховського району, відділу культури м. Каховка, міського відділу освіти та відділу освіти Каховської районної державної адміністрації, організували та провели одинадцятий щорічний фестиваль дитячої творчості «Різдвяні зорі».а

Захід відбувся 17 січня 2019 року в Каховському міському палаці культури «Меліоратор». У фестивалі взяли участь понад двохсот учасників, і — що не може не радувати, — цього річ «Різдвяні зорі» набули міжрайонного статусу. Крім творчих дитячих колективів міста Каховка та Каховського району, на сцені палацу культури представили свої творчі номери колективи з Нової Каховки та Берислава.

У своєму вітальному слові Високопреосвященніший архієпископ Філарет зазначив, що для нього особисто є радістю багато років брати участь в цьому заході, тому що це свято — це свято любові і свято добра, так само, як і свято Різдва Христового. Владика побажав глядачам та учасникам фестивалю, щоб радість Різдва завжди жила в серці та щоб ті любов і доброта, які так помітні в цьому залі, ніколи не полишали всіх нас.

В свою чергу очільник відділу освіти каховської міської ради Михайло Гончар передав вітання учасникам фестивалю від міського голови, депутатського корпусу та зазначив, що для нашого міста фестиваль набув якості свята, на яке щороку з нетерпінням чекають мешканці каховської громади.

Зі сцени фестивалю яскравим та радісним калейдоскопом лунали українські народні колядки, щедрівки та сучасні християнські й новорічні пісні на тлі танцювальних номерів, все — у виконанні талановитих діточок та шкільної молоді міст Каховка, Нова Каховка, Берислав. Дуже органічно режисером дійства Наталією Гусаровою були вплетені в сузір’я виступаючих яскраві виступи маленьких артистів з сіл Любимівка, Раздольне, Костогризове, Федорівка, Кам”янка, Семенівка, Чернянка! Традиційно сумлінно підготувалися до виступу вихованці недільної школи Каховського храму на честь Різдва Христового, та молодь, якою опікується єпархіальний відділ у справах молоді Новокаховської єпархії УПЦ.

А там де є Христос, як же без подарунків?! Всі учасники фестивалю отримали солодощі від організаторів, які в свою чергу подякували за надану допомогу в проведенні заходу своїм друзям та меценатам: компанії «Чумак» та особисто директору з безпеки та зв’язків із громадськістю ПрАТ «Чумак» Олександру Бойку, Благодійному фонду Вегандза Мясникяна, компанії «Піонер новітніх технологій»(дир. Сидоренко О.М.)

Особливо хочеться відзначити відповідальне та неформальне відношення до участі в святі всіх керівників творчих дитячих колективів, які підготували своїх вихованців на дуже достойному рівні. А окремо хочеться висловити подяку за творчу ініціативу голові єпархіального відділу в справах молоді Новокаховської єпархії, відомому майстру оперного співу Михайлу Гнатюку. Він не тільки підготував з учнями другої загальноосвітньої школи та православною «молодіжкою» кілька творчих номерів для свята, а ще й виступив в якості талановитого композитора створеного спеціально для нашого фестивалю гімну, який вперше пролунав зі сцени в фінальній частині святкового дійства.

Подружжя Бжезицьких, Ігор і Світлана, від імені РГО «Православний батьківський комітет» та Благодійного фонду «Лепта» зі святкової сцени фестивалю «Різдвяні зорі» щиро дякували всім, хто долучився до створення цього великого свята, а керівникам та учасникам творчих колективів вручили відповідні дипломи. Ігор Володимирович, звертаючись до глядацької зали зі сцени, зазначив що сьогодні, надсилаючи вітання з Різдвом, люди не завжди пам’ятають, із Чиїм Різдвом вітають своїх друзів та колег, і попросив глядачів привітати один одного нашим щирим українським традиційним Різдвяним привітанням. На його слова: «Христос Народився!» глядачі та учасники фестивалю дружно та голосно відповіли: «Славімо Його!».

Допоки в світі існуватимуть люди, для яких буде важливо славити Ісуса Христа, світ буде мати надію на майбутнє!

БФ Лепта

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН