Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславському медичному коледжі вчитимуть на військових фельдшерів

На курс «військовий фельдшер» можуть вступали абітурієнти з повною середньою освітою. Термін навчання – 3 роки. Про це кореспонденту «Українського півдня» розповів директор Бериславського медичного коледжу Володимир Кучер.

Планується, що з 1 вересня 2019 року у коледжі буде відкритий новий напрямок – підготовка військових фельдшерів. За словами директора, відкриття нової спеціальності вирішується на кількох рівнях: обласна рада має прийняти рішення і профінансувати створення матеріально-технічної бази. Колектив заручився підтримкою народного депутата Івана Вінника, секретаря комітету Верховної ради з питань національної безпеки та оборони.

«Між нашим навчальним закладом і службою військових фельдшерів, які зараз служать у Збройних Силах України, є домовленість про співпрацю. Спеціалісти приїжджатимуть до коледжу, читатимуть лекції студентам, запрошуватимуть лікарів, які теж проводитимуть заняття курсу військових фельдшерів. Тобто у нас йтиме навчання фактично з передової», – сказав Володимир Кучер.

Медична школа вже понад 50 років готує молодших спеціалістів за напрямками: «Лікувальна та сестринська справа», «Фармація».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН