Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бериславський медичний коледж розпочав підготовку майбутніх абітурієнтів

Абітурієнти, що бажають вступити до Бериславськогго медичного коледжу або інших навчальних закладів, готуються до складання іспитів з профільних предметів та зовнішнього незалежного оцінювання.

Протягом 7 місяців слухачі підготовчих курсів поглиблено вивчатимуть українську мову, біологію та хімію.

Нині в коледжі навчаються 628 ліцеїстів та студентів. З 60 навчальних кабінетів 35 обладнані як лабораторії. Навчальний заклад дає ґрунтовну теоретичну підготовку. А професійних навичок діти набувають у Центрі практичного навчання, відкритого на базі Бериславської центральної районної лікарні.

«У нас працюють 80 викладачів, 60 – на постійній основі, а 20 – це лікарі-практики, які суміщають роботу в ЦРЛ та викладацьку діяльність. Фармацевти проходять 4 навчальні практики в установах Каховки, Нової Каховки, Берислава та Херсона. А студенти, які вивчають лікувальну та сестринську справи, практикуються майже у всіх медичних установах Херсонщини, інколи – навіть в інших областях. Тож, наші ліцеїсти та студенти в повній мірі освоюють необхідні практичні навички до отримання диплому», – розповів “Українському півдню” директор Бериславського медичного коледжу Володимир Кучер.

Медичний коледж готує фахівців за двома фахами: «медсестринство» (зі спеціалізаціями «лікувальна» та «сестринська справа»), а також – «фармація та промислова фармація» (за спеціалізацією «фармація»). Фармацевти є найбільш затребуваними на ринку праці. Заклади області забезпечені молодшими спеціалістами на 60-70%. Щороку зі стін коледжу виходять 30 фармацевтів і відразу ж працевлаштовуються в установах області та інших регіонах.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН