Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Флешмоб «Легкою ходою до здоров’я» завдовжки 2 кілометри провели у Херсоні

У парку «Херсонська фортеця» 44 прихильники спортивної ходьби з палками провели розминку і флешмоб «Легкою ходою до здоров’я» завдовжки 2 кілометри. Фестиваль відбувся вперше, в ньому взяли участь команди Херсона, Запоріжжя, Голої Пристані, Каховки, Великої Олександрівки та Великої Лепетихи.

Школа скандинавської ходьби була створена в Дніпрі 10 років тому Ігорем Єфименком, торік об’єднались у Федерацію. Херсонський осередок 26 червня відзначатиме своє 5-річчя.

«Ми запрошували до Херсона представників з усіх куточків України – Кривого Рога, Одеси, Запоріжжя, Каховки, Голої Пристані, Великої Олександрівки. Прибули 44 учасники, і всі ми отримали заряд позитиву від спілкування з однодумцями, спільних занять. Ми плануємо, щоб в паркових зонах, інших пристосованих для фітнесу майданчиках перебував інструктор зі скандинавської ходьби, і люди могли приходити і займатись в зручний для них час», – сказала регіональний представник Української Федерації скандинавської ходьби в м. Херсоні, сертифікований інструктор Світлана Дрозд.

В останні два-три роки скандинавська ходьба знаходить все більше прихильників у Херсоні. Займаються у групі і діти від 7 років, і люди поважного віку.

«Приходять до нас з різними побажаннями: відкоригувати вагу, покращити осанку, збільшити щоденні прогулянки. Про результати я можу судити тільки зі слів людей. Одні говорять, що позбулись зайвих кілограмів та головного болю, інші – відмовляються від користування громадським транспортом і щодня проходять 26 тисяч кроків. Займаються оздоровчим пішим ходом і люди після операцій, перенесених інфарктів та інсультів. Зовсім недавно до нас спрямували групу з кардіодиспансеру», – розповів сертифікований інструктор зі скандинавської ходьби Олександр Дрозд.

Тренування відбуваються щовівторка, щочетверга та щосуботи у парку «Херсонська фортеця».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН