Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Художній керівник херсонського театру Олександр Книга привідкрив завісу нового сезону

У новому театральному сезоні на глядачів чекає «Майська ніч» та XXІ «Мельпомена». 

Сім років тому херсонський театр розпочав експеримент з постановкою «Лісової пісні» на тлі природних декорацій. І вже другий сезон поспіль на базі зеленого туризму «Чумацька криниця» вистава йде з неабияким успіхом. Це надихнуло діячів театрального мистецтва на нову постановку. Наступного року планується прем’єра «Майської ночі» за Миколою Гоголем. 

«Ми співпрацюємо з румунським режисером Раду Гілашем. Коли він побачив «Лісову пісню», то захотів на цій сцені поставити «Сон в літню ніч» В. Шекспіра. Але потрібні великі кошти на декорації, костюми. Тому зараз ми в стадії написання різних грантів на фінансову підтримку або європейських донорів, або Українського культурного фонду. Я є членом наглядової ради і хочу повідомити, що з вересня Фонд розпочинає фінансування проектів, в тому числі кількох – з Херсонщини», – сказав Олександр Книга.

Планується, що XXІ «Мельпомена Таврії» не буде такою масштабною, як минулий, ювілейний фестиваль. На засіданні фестивального центру вже вирішено, що запрошується до участі 21 театр. Вистави мають дати певний зріз – якими є театр 21 століття і головні тенденції європейського театрального мистецтва.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН