Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні оголошена театральна мобілізація

А все тому, що вже за два місяці наше південне місто вже у 21-ий раз перетвориться на театральну столицю.

Цьогоріч міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» чекатиме на гостей з 17 по 25 травня.

І хоч щороку його президент і натхненник Олександр Книга обіцяє, що наступний фестиваль буде скромнішим за попередній, – це не справджується. На радість усім поціновувачам театрального мистецтва.

– На сьогодні ми ще остаточно не можемо назвати точну кількість театрів, які до нас завітають. Бо телефон «червоний» від дзвінків вже не перший тиждень. Станом на 25 березня ми знаємо, що до нас приїдуть 30 театрів. Участь візьмуть колективи з Грузії, Білорусі, Ізраїлю, Молдови, Азербайджану, Литви, Туреччини, Польщі, Румунії, Вірменії, Угорщини та України. – розповів Олександр Книга.

Чим дивуватимуть? Під час фестивалю відбудеться прем’єра вистави театрального колективу з Грузії – Месхетинський професійний драматичний театр покаже виставу за твором українського класика Івана Франка «Украдене щастя». А режисером цього дійства став Лінас Зайкаускас з Литви.

Порадує глядачів і колектив нашого театру імені Миколи Куліша. В Олешківському лісі оживуть герої гоголівської «Травневої ночі». А побачать це глядачі у постановці Сергія Павлюка.

Окрім цього, у Потьомкінському сквері працюватиме «Грін зона», де проходитимуть читки п’єс. Своєю творчістю порадує глядачів інклюзивний театр при бібліотеці «Звичайна роль – особливий актор». Його актори покажуть «Пригоди книжкової феї».

Фестиваль – не лише обмін творчістю. А й обмін думками та досвідом. Саме тому у рамках «Мельпомени Таврії» запланована міжнародна науково-практична конференція «Культурна дипломатія в контексті сучасної європейської та вітчизняної драматургії» спільно з Херсонським державним університетом.

Карнавальна хода, концерти, спілкування з артистами, перегляди неймовірних вистав і багато сюрпризів – ось що чекає на гостей «Мельпомени Таврії» цього року.

До речі, вже тиждень, як відкритий продаж квитків на фестивальні вистави. Тому поспішайте на зустріч із прекрасним!

Олена ПІМЕНОВА

Херсонці

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН