Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Мельпомена Таврії” цього року відкриється на 9 майданчиках

Організатори театрального фестивалю «Мельпомена Таврії» оголосили програму і розповіли про нові проекти.

Фестиваль відбувається вже у 21-й раз, традиційно в ньому беруть участь багато країн і театральних зірок. XXІ «Мельпомену» відкриє Месхетинський драматичний театр (Грузія) прем’єрною виставою за п’єсою Івана Франка «Украдене щастя». Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр Імені Миколи Куліша теж готує прем’єрний показ.

«На базі «Чумацька криниця» відбудеться вистава «Майська ніч» за повістю Миколи Гоголя. Режисер Сергій Павлюк задумав, щоб одна зі сцен відбувалась у озері. Я намагаюсь все втілити в життя, щоб утоплениці «грали» у воді. Будуть ось такі цікаві речі. А ще хочу повідомити, що ми розпочали проект з португальським режисером Руї Мадейрою. І вже 2020 року плануємо показати на сцені португальську легенду про короля Педру і його кохану Інес», – розповів генеральний директор театру Олександр Книга.

Фестиваль відкриється на 9 майданчиках. Вперше буде задіяна Green-зона у подвір’ї колишнього Будинку культури суднобудівників, де відбуватимуться читки п’єс, майстер-класи та творчі зустрічі. Впродовж 10 фестивальних днів на глядачів чекають 38 постановок творчих колективів Румунії, Ізраїлю, Білорусі, Польщі, Угорщині, Молдови, Азербайджану, Грузії, Литви, Вірменії та українських театрів. Цього року фестиваль підтвердив міжнародний статус і запропонував театралам насичену програму.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН