Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олександр Книга: «Кулішеве знамено тримаємо»

Херсонський академічний музично-драматичний театр носить ім’я Миколи Гуровича Куліша – українського драматурга, представника Розстріляного Відродження. Його вважають «Українським Шекспіром», новатором драматургії. Ім’я зобов’язує.

Генеральний директор театру Олександр Книга розповів у студії «Українського півдня», як сучасна трупа театру підтримує дух новаторства у своїх постановках.

«Ми наполегливо працюємо з молодими сучасними драматургами. У нас працює молода талановита Наталка Блок. Всіх херсонських драматургів об’єднали в одній з постановок. У виставі «День за днем», яку створив Андрій Май, задіяні аж 5 херсонських сценаристів. Ведемо перемовини з відомим режисером про постановку п’єси Євгена Марковського. До ювілею Миколи Куліша зробили виставу, яка розповідає про той час, про нього. Намагаємось, щоб усі школярі міста й області побували на цьому спектаклі», – сказав Олександр Книга.

Нові п’єси є, вони чекають на своїх режисерів. На столі художнього керівника театру – цілі стоси непоставлених драм, комедій, трагікомедій чекають на «свого» режисера. Іноді – дочекаються. Як було з п’єсою Анатолія Марущака «Комунальна квартира». Три роки вона покривалась пилом на столі, а нині протягом двох театральних сезонів збирає аншлаги під зміненою назвою «Херсонські манси». Гарно сприйняли виставу і в сусідньому Миколаєві.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН