Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Курорт – 2019: ставки туристичного збору на Херсонщині

Облуправління ДФС повідомило ставки туристичного збору, які встановлені рішеннями органів місцевого самоврядування Херсонської області, станом на 10.05.2019 року.

Коротко про новозміни законодавства: 1 січня 2019 року набули чинності новації щодо справляння туристичного збору. Введено терміни «внутрішній туризм» – переміщення в межах території України та «в’їзний туризм» – прибуття на територію України та/або переміщення в її межах.

Розмір туристичного збору для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення визначається як відсоток від мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року. Для внутрішнього туризму ставка визначається в межах до 0,5% (у 2019 – не більше 20,86 грн), а для в’їзного туризму – до 5% (у 2019 – не більше 208,65 грн). Раніше розмір збору розраховувався від вартості отриманих послуг на проживання.

Довідник прийнятих органами місцевого самоврядування рішень про встановлення туристичного збору та затвердження ставок, станом на 10.05.2019 (опублікований нижче)

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН