Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині туристи залишили 1,5 мільйона гривень

За інформацією спеціалістів управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі станом на 20.07.2019 надходження туристичного збору від юридичних та фізичних осіб складають                     1,5 млн. гривень. Це майже втричі або на 948 тис. грн. перевищує показники на відповідну дату минулого року.

Лідерами «туристичних» перегонів утримуються місцеві громади  Голопристанського та Генічеського районів, які зібрали 507 тис. грн. та      395 тис. грн. туристичного збору. Доходи громад районів зросли майже втричі або на 316 тис. грн. та  283 тис. грн.  відповідно до показників минулорічного періоду.    

Рекордсменом по динаміці надходжень туристичного збору залишається Каланчацький район. Відрахування податкових агентів на території курортної зони склали 41 тис. грн., порівняно із 2,5 тис. грн. туристичного збору січень – липень 2018 року. Туристи, які відпочивали у Скадовському районі, сплатили на 50 тис. грн. більше ніж торік, або 96 тис. грн. туристичного збору.

Нагадаємо: з 1 січня 2019 року набули чинності новації щодо справляння туристичного збору. Введено терміни «внутрішній туризм» – переміщення в межах території України та «в’їзний туризм» – прибуття на територію України та/або переміщення в її межах.

Розмір туристичного збору для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення визначається як відсоток від мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року.

           Для внутрішнього туризму ставка визначається в межах до 0,5 відс. (у 2019 р. – не більше 20,86 грн.), а для в’їзного туризму – до 5 відс. (у 2019 р. – не більше 208,65 грн.). Раніше розмір збору розраховувався від вартості отриманих послуг на проживання.

Адекватні ставки  туристичного збору, визначені рішеннями органів місцевого самоврядування,  стануть суттєвим резервом для розвитку місцевих громад, створення сучасної інфраструктури та сервісу в курортній Херсонщині.

 

 Прес-служба Головного управління  ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН