Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На курортах Херсонщини фіскали фіксують порушників

За результатами триденної перевірки у селі Залізний Порт спеціалісти Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі разом із патрульними поліцейської станції села Залізний Порт Голопристанського ВП Новокаховського ВП ГУНП в Херсонській області провели чергові рейди, спрямовані на легалізацію підприємницької діяльності, на морському узбережжі Голопристанського району.

На центральній набережній учасники рейду встановили незаконну точку розливу напоїв та міні-пекарню. Двох нелегальних працівників – громадян іншої країни направили до місцевого відділення поліції. На власників бізнесу за ведення підприємницької діяльності без державної реєстрації складено 4 адміністративні протоколи за статтею 164 КУпАП.

Під час перевірки діяльності з’ясували, що 6 міні-пансіонатів, які мають власні інформаційні біл-борди, офіційні оголошення та рекламу, всі суб’єкти господарювання здійснювали діяльність без дозвільних документів, державної реєстрації та сплати відповідних податків до бюджету. Порушники отримали адміністративні протоколи.

На місцевому ринку податківці «знайшли» купу порушень чинного законодавства. Було встановлено підприємців, які проводили роздрібну торгівлю овочами, фруктами, одягом, сувенірами та готовими кулінарними виробами, без наявності на це дозвільних документів. Також було зафіксовано факт незаконної підприємницької діяльності з надання перукарських послуг.

Загалом, на бізнесменів-порушників складено 21 протокол про адміністративну відповідальність за ч. 1 ст. 164 КУпАП України. Розмір адміністративного штрафу за діяльність без державної реєстрації складає 17000 – 34000 гривень.

У рамках проведення операції «Курорт-2019» перевірки на морських узбережжях тривають.

Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН