Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ТОП-3 лікарні Херсона за кількістю підписаних декларацій

Медична реформа в дії. Це доводять кількість підписаних декларацій та позитивні результати, яких вдалося досягти за цей проміжок часу. Нагадаємо, що офіційне впровадження медичної реформи почалося з другого півріччя 2017, а ось кардинальні зміни  саме з поточного року, коли пройшли три хвилі підписання декларацій мешканців з лікарями.

Як повідомляв в.о. головного лікаря КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Лучанського» Володимир Ларіонов, на початковому етапі у кожному закладі було створено два списки: зелений та червоний. До зеленого потрапляють особи, які підписали декларацію та мають свого лікаря, а до червоного  хто з певних причин не виконав дану умову. Щоквартально ці списки оновлюються.

На жаль, Херсонщина не потрапив до переліку топ-міст з підписання медичних декларацій, проте свої лідери є. Згідно зі статистикою «Медпортал», на сьогодні в області уклали декларації 728 857 осіб, що становить 69,62% від загальної кількості мешканців. Відомо, що більшу кількість декларацій було укладено з сімейними лікарями 246 тисяч осіб.

Що стосується саме міста Херсон, то в лідерах серед підписаних декларацій опинилися такі медичні заклади, як: Херсонська міська клінічна лікарня ім. Карабелеша, Херсонська міська клінічна лікарня ім. Тропіних та Херсонська міська клінічна лікарня ім. Лучанського. Скільки документів було укладено дивіться в інфографіці (нижче).

Варто зазначити, що кінцевого терміна підписання документу з лікарем немає. Якщо ви бажаєте це зробити зараз, то зверніться до вподобаного медичного закладу. Там вже вам нададуть перелік вільних лікарів або за відсутності порекомендують інші заклади.

Чому декларація – це добре?

Неодноразово в.о. міністра МОЗ України Уляна Супрун агітувала українців не гаяти часу та якомога швидше підписати декларацію. Адже пацієнт, який виконав умову, має достатню кількість привілеїв: безкоштовний огляд, право отримувати препарати за урядовою програмою «Доступні ліки» та з літа цього року певну кількість діагностичних послуг.

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН